Dimitri Van den Bergh laat ticket voor finale Grand Slam liggen

  Dimitri Van den Bergh staat wel in de top 10 van de wereld.

  Dimitri Van den Bergh (PDC 11) heeft de finale van de Grand Slam of Darts in Coventry op een haar na gemist. Onze landgenoot gaf een overwinning in het slot nog uit handen tegen de Brit James Wade (PDC 8). Troostprijs: Van den Bergh duikt als eerste Belg ooit de top 10 van de wereld binnen.

  Van den Bergh had dit seizoen al de World Matchplay op zak gestoken, dus stress voor een halve finale heeft hij niet meer. Dat demonstreerde hij door met een 160-finish uit de startblokken te schieten.

   

  Onze landgenoot bouwde zo meteen een kloofje uit en leidde comfortabel de wedstrijd. Maar met de streep in zicht begon Van den Bergh toch wat te knoeien bij zijn "doubles". 

   

  Bij 13-14 besloot Van den Bergh een gooi te doen naar de bull's eye, maar dat bleek de verkeerde keuze. James Wade knokte zich weer in de partij. Bij 14-15 liet Van den Bergh dan ook nog eens een match dart onbenut.

   

  Wade twijfelde niet en strafte de foutjes van Van den Bergh genadeloos af. Onze landgenoot droop teleurgesteld af, maar kan zich binnenkort troosten met een plekje in de top 10 van de wereld.

  Bekijk hier enkele hoogtepunten van de wedstrijd: