Deel 2 van de "Zwanze Derby"-docu: steekspel tussen RWDM- en Union-fans

  Op 26 september 2020 was het zover: na 35 jaar werd er nog eens een "Zwanze Derby" gespeeld tussen RWDM en Union. Toen mochten er door corona geen bezoekende fans in het stadion. Ondanks de gezondheidscrisis en rivaliteit wordt er vooral veel plezier gemaakt: de Brusselse folklore van "zwanzen en zieveren" ten top.

  Het productiehuis WaterTower Productions draait een 5-delige docureeks over de Zwanze Derby. 

   

  Deel 1 kon u hier eind september al bekijken, vandaag wordt deel 2 gelanceerd. Dé hamvraag is: wordt er vandaag nog wel gezwansd?

   

  Want de sfeer lijkt een beetje gespannen. "Sinds Union die stommiteiten heeft uitgehaald, door over ons embleem/logo te wandelen enzovoort... Dat kan niet meer", klaagt een RWDM-fan.

   

  Een collega-supporter vindt dat Union zijn eigenheid verloren heeft: "Union is geen voetbalclub meer. Dat is een club van  het geld. Dat betekent Union voor mij, niks anders. In Molenbeek, daar zitten de echte supporters."

   

  Bij Union denken ze daar anders over: "Bij Union zwanzen we nog altijd. Ook als we verliezen, zijn we nog altijd de beste supporters van Brussel. Er is maar één ploeg in Brussel: Union."

  Kijk naar deel II over de Zwanze derby

  Dit weekend staat de tweede derby van het seizoen op het programma. Union ontvangt RWDM zondagmiddag in een leeg stadion.