WK-voorronde: alles gaat naar wens voor Argentinië, Brazilië én Ecuador

wo 18 november 2020 06:57
Lionel Messi
Lionel Messi (Argentinië) kwam in actie, zijn voormalige ploegmaats Neymar (Brazilië) en Luis Suarez (Uruguay) niet.

Op speeldag 4 van de WK-kwalificaties in Zuid-Amerika hebben de toplanden hun wedstrijd gewonnen. Brazilië (zonder Neymar) won de clash tegen Uruguay (zonder Suarez), Argentinië (met Messi) won in Peru en verrassing Ecuador blikte Colombia in met 6-1.

Uruguay - Brazilië: 0-2

Laat ons beginnen met de mooiste affiche van de avond: Uruguay - Brazilië. Normaal gezien een duel tussen ex-Barça-ploegmaats Suarez en Neymar, maar zij ontbraken allebei in Montevideo. De eerste wegens corona, de andere wegens blessurelast.

Thuis voor de buis zagen ze hoe Uruguay het sterkst begon met een knal op de lat van Benfica-aanvaller Nunez. De beste kans voor de thuisploeg, want daarna nam Brazilië de regie over.

De 5-voudige wereldkampioen verzekerde zich op snelheid van een 12 op 12 in de Zuid-Amerikaanse prelude op het WK van 2022. Juve-middenvelder Arthur opende de score met een afgeweken schot. De Uruguyaanse doelman Campana kon Firmino (Liverpool) nog van de 0-2 houden, op een kopbal van Richarlison (Everton) moest hij zich toch gewonnen geven.

Godin probeerde nog voor Uruguay met een kopbal, maar toen Cavani van het terrein moest, was het definitief afgelopen voor de thuisploeg. De aanvaller van Manchester United had Richarlison stevig getackeld.

Edinson Cavani
Edinson Cavani discusieert met de ref over zijn rode kaart.

Peru - Argentinië: 0-2

Argentinië kon in Peru wel rekenen op sterspeler Lionel Messi. Een hoofdrol eiste hij niet op, die was weggelegd voor zijn ploegmaats die al voor de rust de 0-2-eindstand bij mekaar hadden gevoetbald.

Het begon met een succesvol schot van Gonzalez (Stuttgart) na voorbereiding van Lo Celso (Tottenham) op de linkerflank. Niet veel later verdubbelde Lautaro Martinez. Het maatje van Lukaku bij Inter scoorde na een prachtige pass van Paredes (PSG).

"Dit hadden we nodig na onze vorige match (1-1 tegen Paraguay, red)", reageerde een tevreden Messi. "We zaten meteen goed in de match, creëerden veel kansen en vertaalden die ook in doelpunten."

In de tussenstand volgt Argentinië op 2 punten van leider Brazilië. In maart gaan Messi & co op bezoek bij de eeuwige rivaal.

Lionel Messi hoeft niet te schitteren in de Peruviaanse hoofdstad Lima.

Ecuador - Colombia: 6-1

Voor de nummer 3 in de Zuid-Amerikaanse voorronde moeten we naar Ecuador. "La Tricolor" haalde vannacht verschroeiend uit tegen Colombia: 6-1.

5 minuten voor de rust stond het al 4-0 in Quito, op bijna 3.000 meter boven de zeespiegel. De Colombiaanse bondscoach Queiroz kon het niet meer aanzien en wisselde prompt 4 spelers.

Het zette geen zoden aan de dijk. James Rodriguez scoorde vanaf de stip, meer niet. Na de rust was het opnieuw Ecuador dat scoorde.

10. Venezuela 18 3 1 14 -20 10

* De top 4 plaatst zich voor het WK 2022 in Qatar, de 5e speelt de play-offs met een land uit Azië.