Duitse pers zoekt al naar opvolger van bondscoach Löw na afgang Mannschaft

  Het Duitse sportmagazine zet Löw en Bayern-coach Flick op de cover.

  Bondscoach Joachim Löw hoeft niet op medelijden te rekenen na de zware nederlaag van Duitsland in Spanje (6-0). Volgens de Duitse pers is zijn krediet stilaan op. "Een blamage, een dieptepunt, een declassering", klinkt het bij onze oosterburen.

  "Een gruwelijke nederlaag"

  Duitsland is gisteravond met de billen bloot gegaan in de Nations League. In Sevilla kreeg de wereldkampioen van 2014 een draai om de oren van Spanje (6-0).

   

  De Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft het over "het Duitse dieptepunt". "Een blamage, een gruwelijke nederlaag", klinkt het in het voetbalblad Kicker. "De Mannschaft heeft zichzelf vernederd. Spanje speelde superieur, maar Duitsland bood niet de minste weerstand. Eenrichtingsverkeer was het."

   

  "De grootste nederlaag in decennia", klinkt het op de website van de kwaliteitskrant Die Zeit. "Spanje heeft het Duitse elftal gedeclasseerd." Gevolgd door een sombere foto van Joachim Löw met als kop: "Dat wordt niks meer."

  "Een blamage", kopt Kicker.

  "Wordt Flick de opvolger van Löw?"

  Ook in de populaire pers verwijzen ze de bondscoach al naar de exit. "Wordt Flick de opvolger van Löw?", kopt Sport Bild.


  Volgens het gespecialiseerde magazine wordt achter de schermen gepraat over een frisse wind bij de nationale ploeg. En die moet uit München komen.

  Hansi Flick won de voorbije maanden alles wat er te winnen valt met Bayern: de Bundesliga, de Duitse beker, de Champions League, de Duitse Supercup én de Europese Supercup. Enkel de Wereldbeker voor clubs, die in februari op het spel staat, ontbreekt nog.


  Bovendien kent Flick het reilen en zeilen bij de Mannschaft. Hij was er 8 jaar lang assistent-bondscoach. Zes jaar geleden loodste hij Duitsland mee naar de Wereldbeker. Iets wat Flick in 2022 een keer overdoet, maar dan als T1?

  Lees meer over Spanje-Duitsland: