Duitse bondscoach na historische afgang: "Alles ging verkeerd"

Spanje heeft Duitsland op een pijnlijke manier met de neus op de feiten gedrukt: het tij is nog niet gekeerd na het WK-debacle. "Er was geen organisatie en geen communicatie. Dat was vanavond dodelijk voor ons", vat bondscoach Joachim Löw het samen.

Terwijl de vreugde zich op de Spaanse bank opstapelde, zakte Joachim Löw bij elk Spaans doelpunt dieper weg. "Niets werkte vandaag bij ons: lichaamstaal, agressiviteit, duelkracht,... niets heb ik daarvan gezien."

 

"Er was geen communicatie en geen organisatie en dat was dodelijk. Spanje was simpelweg sneller en collectief sterker dan wij. We hebben de match nooit onder controle gehad."

 

Löw ligt al sinds september onder vuur, omdat de keuzes die hij na het WK maakte - onder meer door ervaren rotten als Müller, Boateng en Hummels niet meer te selecteren - niet goed lijken uit te pakken.

 

"Er is op dit moment geen enkele reden om aan onze huidige aanpak te twijfelen. We moeten vertrouwen blijven geven aan deze spelers. We waren op de goeie weg, ook al zag je vanavond dat die weg langer is dan we gehoopt en gedacht hadden."

"We zijn samen de mist ingegaan"

  • Manuel Neuer (aanvoerder): "Dit is erg ontgoochelend. Ik voel me niet in de steek gelaten door mijn ploegmaats, want als doelman maak ik deel uit van het team. We zijn samen de mist ingegaan. Ook bij een tegengoal is het belangrijk dat we aan elkaar blijven samenhangen, dat we solidair blijven. Gelukkig hebben we nog wat tijd tot het EK."
 
  • Toni Kroos: "Dit doet pijn. Spanje heeft ons getoond hoe je moet lopen, hoe je moet verdedigen,... We hadden een plan, maar we zijn veel te snel onze cool verloren. Na de rust probeerden we meer aan te vallen, maar dat is helemaal niet gelukt."