Oliver Bierhoff na 6-0: "Dit verandert niks aan positie van Löw"

Joachim Löw druipt af na de vernedering in Sevilla.

Na de 6-0-pandoering in Spanje wordt de positie van bondscoach Joachim Löw in vraag gesteld in de Duitse media. Oliver Bierhoff, teammanager van Die Mannschaft, sust meteen. "We hebben nog steeds het volste vertrouwen in Joachim Löw", klinkt het.

Een keiharde afgang was het voor Duitsland in Sevilla, de zwaarste nederlaag ooit in een wedstrijd met inzet. De Duitse pers doopte zijn pennen in vitriool en er wordt al gespeculeerd over een mogelijk ontslag van bondscoach Joachim Löw, maar teammanager Oliver Bierhoff predikt kalmte.

 

"Of Löw nog bondscoach zal zijn op het EK? Absoluut, zonder twijfel", reageert Bierhoff. "Deze wedstrijd verandert niks aan de positie van de bondscoach. We hebben nog altijd veel vertrouwen in Joachim, laat daar geen twijfel over bestaan."

Op Twitter pleitte Mesut Özil - zelf al lang niet meer in beeld bij de nationale ploeg - voor een terugkeer van Jérôme Boateng. Die wordt in het kader van een verjongingsoperatie sinds vorig jaar niet meer opgeroepen door Löw, net als onder meer Thomas Müller en Mats Hummels.

 

"Leeftijd mag geen excuus zijn", vindt Bierhoff. "We beschikken over genoeg spelers met veel internationale ervaring. We moeten deze wedstrijd nu analyseren en de juiste conclusies trekken. Op het EK willen we er het maximum uithalen."

 

Joachim Löw staat al 14 jaar aan het roer van de Duitse nationale ploeg. Onder zijn bewind pakte Die Mannschaft zilver op het EK 2008. Het hoogtepunt onder Löw kwam er in 2014, toen Duitsland in Brazilië de wereldtitel pakte.