Bjarne Riis stopt als manager van het geplaagde NTT Pro Cycling

  Bjarne Riis

  Bjarne Riis legt zijn functie als algemeen manager van NTT Pro Cycling neer. De voormalige Deense Tourwinnaar was sinds begin dit jaar aan de slag bij het Zuid-Afrikaanse WorldTour-team, dat door financiële problemen op zoek is naar een overnemer.

  "Ik wil Bjarne bedanken voor zijn ervaring en leiderschap en voor wat hij ons heeft bijgebracht. Ik wens hem het beste voor de toekomst", zegt NTT-baas Douglas Ryder.

   

  "Deel uitmaken van NTT Pro Cycling tijdens een uniek jaar was voor ons allemaal een mooie ervaring", reageert Bjarne Riis zelf. "Ik heb veel respect voor het team dat Doug heeft opgebouwd en wil hem bedanken voor deze kans. Ik wens hem het beste voor de toekomst."

   

  Gesprekken over een mogelijke gedeeltelijke overname van NTT Pro Cycling door Riis en zijn partners, Jan Bech Andersen en Lars Seier Christensen, zijn inmiddels ook stopgezet.

   

  Vorige week bevestigde de internationale wielerunie UCI dat NTT Pro Cycling, de ploeg van Victor Campenaerts, als enige van de huidige WorldTour-ploegen (nog) geen aanvraag heeft ingediend om ook in 2021 deel uit te maken van de topklasse van het wielrennen.

   

  "We blijven vechten om de toekomst van de ploeg te verzekeren", benadrukt het team.