Jan Vertonghen: "Ik ben fan van Charles De Ketelaere, hij is een stilist"

  Jan Vertonghen.

  Eén dag voor de oefeninterland tegen Zwitserland stonden Jan Vertonghen en bondscoach Roberto Martinez de pers (virtueel) te woord. Daar werd bevestigd dat jonge spelers hun kans zullen krijgen. "Ja, ik ga morgen roteren", zei Martinez. Jan Vertonghen was dan weer vooral lovend over Charles De Ketelaere.

  Roberto Martinez: "Ja, ik ga roteren tegen Zwitserland"

  In de selectie van de Rode Duivels zitten met Charles De Ketelaere (19) en -door het afhaken van Thomas Vermaelen- Hannes Delcroix (21) twee nieuwkomers. En er zijn nog een aantal jonge spelers bij de selectie. Bondscoach Martinez wil morgen tegen Zwitserland experimenteren.

   

  "Ja, ik ga roteren", bevestigt hij. "Het gaat een beetje zijn zoals in de match tegen Ivoorkust. Jongens als Hannes Delcroix en Charles De Ketelaere krijgen hun kans. Het is belangrijk voor ons om jonge spelers te integreren in de groep."

   

  "We willen zoveel mogelijk informatie verzamelen om de juiste selectie van 23 spelers te maken voor het EK."

  Vertonghen: "De Ketelaere heeft een grote toekomst voor zich"

  Jan Vertonghen brengt met z'n 120 caps dan weer één brok ervaring naar de Duivels. Hij ziet de jonge spelers graag komen. "Ik train graag met hen, je ziet aan alles dat ze blij zijn om hier te zijn, en dat ben ik ook. Het is voor de youngsters een prachtige kans om zich te tonen."


  Eén man sprong er voor hem op training bovenuit. "Charles De Ketelaere. Ik ben altijd fan geweest van hem, hij is een echte stilist. Ik denk dat hij een grote toekomst voor zich heeft."

   

  Kende Vertonghen die andere nieuwkomer Hannes Delcroix -die nog maar 5 matchen speelde bij Anderlecht- al? "Van naam natuurlijk wel, maar het was de eerste keer dat ik met hem op het veld stond. Hij heeft net als de andere jongeren een goede indruk nagelaten."

   

  "Martinez heeft een goed beeld van de jonge spelers op de Belgische velden, hij weet wat voor vlees hij in de kuip heeft. En hij heeft ook nauw contact met de coaches, onder wie nu ook Vincent Kompany."

  Hannes Delcroix heeft op training een goede indruk nagelaten.

  Jan Vertonghen

  Vertonghen: "Seferovic is een superspits"

  Bij Zwitserland komt Vertonghen een ploegmaat van bij Benfica tegen: Seferovic. "Hij is een superspits. Afgelopen weekend scoorde hij ook nog 2 keer. In de vorige match tegen België (5-2-verlies voor de Duivels, red) heeft hij ook 3x gescoord."

   

  "Het is een supergoede test voor ons morgen. Zwitserland speelt in een vergelijkbaar systeem als dat van ons. Het niveau van de Zwitsers is zeer goed." 

   

  "Een overvolle kalender? Ik speel liefst zoveel mogelijk wedstrijden. Het is wel een goede keuze van de bondscoach om 32 spelers op te roepen en het wat te verdelen. Het is daarna aan de clubs om een goede balans te vinden."