Ook Anderlecht-verdediger Hannes Delcroix sluit aan bij Rode Duivels

  Hannes Delcroix was een lichtpunt bij Anderlecht tegen AA Gent.

  Bondscoach Roberto Martinez heeft na Thomas Foket en Thomas Kaminski nu ook Hannes Delcroix opgeroepen bij de Rode Duivels. De verdediger van Anderlecht verlaat de beloften voor de oefeninterland tegen Zwitserland. 

  Geen Eden Hazard, geen Leandro Trossard, geen Alexis Saelemaekers, ... Bondscoach Roberto Martinez moet creatief uit de hoek komen om zijn selectie samen te stellen voor de oefeninterland tegen Zwitserland en de Nations League-duels tegen Engeland en Denemarken.

   

  Na Thomas Foket (Reims) en Thomas Kaminski (Blackburn) haalt hij ook de 21-jarige Hannes Delcroix bij de nationale ploeg. Voor de linksvoetige verdediger van Anderlecht is het zijn eerste selectie bij de Rode Duivels.

   

  Delcroix speelde 4 wedstrijden op rij sterk in de paars-witte achterhoede en dat is ook Martinez niet ontgaan. Na het oefenduel tegen Zwitserland sluit Delcroix opnieuw aan bij de U21 voor het sleutelduel tegen Bosnië-Herzegovina met het oog op de EK-kwalificatie.

   

  Ook het panel van Extra Time had de goede prestatie van Delcroix tegen AA Gent opgemerkt. "Hij speelt zeer geconcentreerd", zei Franky Van der Elst. "Hij verdedigt gericht en komt vaak goed tussen."