Ga naar de inhoud

Dat gaat snel: Nikolas Maes wordt ploegleider bij Lotto-Soudal

Nikolas Maes in het shirt van Lotto-Soudal.

Nikolas Maes heeft al nieuw emplooi gevonden. Twee weken na zijn aangekondigde pensioen heeft Lotto-Soudal bekendgemaakt dat Maes vanaf 1 januari 2021 "met een zeer specifiek programma" ploegleider bij het team wordt.

Nikolas Maes verdiende 14 jaar lang zijn brood als profwielrenner. Maar nu zit dat avontuur erop en kijkt Maes naar een nieuwe episode in zijn leven.

 

"Ik ben volop bezig met de voorbereidingen van mijn tweede carrière die georiënteerd is op de bouw- en vastgoedsector", zegt Maes.

 

"Maar de kans die ik nu krijg om bij te springen bij Lotto-Soudal laat ik niet liggen. Wielrennen is mijn passie en zal dat altijd blijven."

 

"De klassiekers zijn mijn vakgebied. De ploeg rekent op mijn ervaring, maar ik kijk er evenzeer naar uit om al die vele jonge, nieuwe en jeugdige talenten te integreren in de ploeg."


"Dit is een project waar ik graag mijn schouders onder zet. 2021 wordt een leerrijk jaar voor mij."

De kans die ik nu krijg om bij te springen bij Lotto-Soudal laat ik niet liggen. Wielrennen is mijn passie en zal dat altijd blijven.

Nikolas Maes

Lelangue: "Nikolas inzetten in het voorjaar"

General manager John Lelangue is gelukkig dat hij Maes aan boord van zijn team kan houden.


"We houden ervan om de expertise die we in eigen huis hebben niet verloren te laten gaan", zegt Lelangue.


"We trekken de lijn door die we vorig jaar al zetten met Maxime Monfort, onze nieuwe Performance Manager."


"Nikolas zal ingezet worden in het voorjaar en zal zich ontfermen over de jeugd in de ploeg. Hij heeft ervaring zat en kent het huis door en door."


"De afgelopen vier seizoenen was hij een onmisbare schakel bij Lotto-Soudal in het voorjaarswerk."

"Welkom in onze staf, Nikolas"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: