WADA geeft Mamadou Sakho schadevergoeding voor onterechte dopingschorsing

  Sakho, nu bij Crystal Palace, kwam als speler van Liverpool in opspraak.

  Het wereldantidopingagentschap WADA is door het stof gegaan voor een onterechte dopingschorsing van de Franse voetballer Mamadou Sakho. Het agentschap heeft excuses overgemaakt aan de speler en hem een forse schadevergoeding in het vooruitzicht gesteld. De hoogte van dat bedrag is niet bekend.

  Sakho werd in maart 2016 als speler van Liverpool geschorst nadat hij positief was bevonden op een stof die helemaal niet op de lijst van verboden middelen bleek te staan.

   

  De Europese bond UEFA kwam daar achter en sprak de speler in juli 2016 vrij, maar het kwaad was toen al geschied voor Sakho.

   

  Sakho kwam na de affaire niet meer uit voor Liverpool en verkaste in 2017 naar Crystal Palace, waar hij vandaag ploegmaat is van Michy Batshuayi en Christian Benteke.

   

  De 30-jarige Fransman daagde het WADA voor de rechter in Londen wegens laster en het antidopingagentschap trok het boetekleed aan.

   

  "Het WADA had geen lasterlijke beschuldigingen mogen uiten, aangezien Sakho was vrijgesproken door de UEFA. Sakho heeft de antidopingregels niet overtreden, niet vals gespeeld en hij was niet van plan enig voordeel te behalen", zei een woordvoerder.