Ga naar de inhoud

Sloveen Tim Gajser volgt zichzelf op als wereldkampioen motorcross

Tim Gajser mag een nieuwe wereldtitel vieren.

Tim Gajser (Honda) heeft zichzelf opgevolgd als wereldkampioen motorcross. Het is voor de 24-jarige Sloveen de 3e wereldtitel uit zijn carrière in de MXGP (na eerdere titels in 2016 en 2019). 

In de voorlaatste van 18 WK-manches heeft Tim Gasjser (24) zich van een nieuwe wereldtitel in de MXGP verzekerd. Die werd gereden in het Italiaanse Pietramurata.

 

Gajser had genoeg aan een 2e plaats in de 1e reeks om de wereldtitel veilig te stellen. De Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) won de reeks. Clément Desalle (Kawasaki) was de beste Belg op plaats 4. 

 

De Italiaan Antonio Cairoli (KTM), 7-voudig wereldkampioen in de MXGP, moest vrede nemen met een 6e plaats en heeft in de stand nu een onoverbrugbare achterstand van 87 punten op Gajser. Ook in 2016 en 2019 ging de wereldtitel naar de Sloveen. In 2015 werd hij ook al wereldkampioen in de MX2-klasse.

 

De wereldkampioen won ook de tweede reeks, die ontsierd werd door een zware smak van Jeremy Van Horebeek bij de start. Gajser won de reeks voor Romain Febvre, Jeremy Seewer, Clément Desalle en Antonio Cairoli.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.