Ga naar de inhoud

Olympische sterren staan gunstig voor Red Lions: "Beste strafcorner ter wereld"

Alexander Hendrickx toonde nog maar eens zijn klasse op de strafcorners.

Met winst na shoot-outs tegen Nederland zijn de Red Lions op de goede weg om de Hockey Pro League te winnen.  "Dat doel mogen we nu wel uitspreken", zegt Arthur Van Doren. Het zou alvast het ideale lanceringsplatform voor de Olympische Spelen zijn.

Ook na zeven maanden zonder internationale wedstrijd waren de Red Lions nog steeds uitstekend op elkaar ingespeeld. Na twee overwinningen tegen Groot-Brittanië kregen de Belgen ook Nederland op de knieën na shoot-outs.

 

"We hebben bij vlagen goed hockey gespeeld en bij vlagen ook gemerkt waar er nog werk aan de winkel is", zei Arthur Van Doren. "We hebben niet altijd naar onze standaarden gespeeld, maar we mogen tevreden zijn over de teamprestatie."

 

"We zetten opnieuw een grote stap. Nederland blijft een topteam, maar wij duiken met een mentale voorsprong de winter in. Of we de Hockey Pro League willen winnen? Absoluut. Dat doel mogen we nu wel durven uit te spreken."

We hebben niet altijd naar onze standaarden gespeeld, maar we mogen tevreden zijn over de teamprestatie.

Arthur Van Doren

"We staan op een goede uitgangspositie. Het wordt zaak om hard te blijven trainen. Maar onze grote droom - de Olympische Spelen - wordt beslecht in augustus. We gaan hard aan de bak om ook in de schaduw grote stappen te zetten."


Met Alexander Hendrickx, specialist in strafcorners, hebben de Red Lions alvast een belangrijk wapen. "Hij heeft opnieuw laten zien dat hij een topper is", aldus Van Doren. "Het is alleen maar lekker als je op zo belangrijke fases een wereldtopper in je ploeg hebt."

McLeod: "Onze doelmannen zijn nummer 1 en 2 van de wereld"

Ook bondscoach Shane McLeod was overwegend positief na het drieluik in de Hockey Pro League. "Van sommige momenten werd ik niet gelukkig, maar we speelden nog niet met ons A-team."

 

"Normaal ga ik voor wat ik ken en geef ik veel vertrouwen aan de oudere spelers, maar de jongere spelers presteren zeer goed. We kijken ook verder dan Tokio en dan moeten we ook de jonge spelers erbij betrekken."

 

Zo mocht Loïc Van Doren, broer van Arthur, tussen de palen staan tegen Nederland. "Hij heeft het fantastisch gedaan", zei McLeod. "Met Vincent Vanasch heeft hij een groot voorbeeld. We hebben qua doelmannen de nummers 1 en 2 van de wereld bij de Red Lions."

 

"En Alexander Hendrickx heeft hard gewerkt aan zijn strafcorners. Op dat vlak is hij de beste ter wereld."

 

Mooie vooruitzichten dus met het oog op de Olympische Spelen, ook al moeten de Red Lions het nu weer 3 maanden zonder interland stellen. "We werken nu individueel met de atleten, zodat ze sneller en sterker worden. Daarna boetseren we ons spel weer in elkaar. Zo krijgen we in Tokio een sneller team dat meer automatismen heeft."