Racing Genk is "verrast en teleurgesteld": "Beslissing bleek onomkeerbaar"

  Jess Thorup keert terug naar zijn vaderland.

  Racing Genk moet nog maar eens op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. FC Kopenhagen kon Jess Thorup verleiden. "We betreuren dat Jess ons na zo'n korte periode en na een reeks van uitstekende resultaten al verlaat voor een andere uitdaging", klinkt het bij de nummer 7 in onze competitie.

  Jess Thorup tekende op 24 september bij Racing Genk, op 2 november is de Deen al ingegaan op een aanbod van FC Kopenhagen.

   

  Bij Genk steken ze hun ontgoocheling niet onder stoelen of banken na het plotse afscheid van de Deense hoofdtrainer.

   

  "Jess Thorup heeft beslist om per direct terug te keren naar Denemarken en daar hoofdcoach te worden van FC Kopenhagen", schrijft Genk in een persbericht.

   

  "KRC Genk is van die beslissing gistermiddag op de hoogte gebracht en ze bleek onomkeerbaar."

   

  "De club is tegelijk verrast en teleurgesteld en betreurt dat Jess ons na zo’n korte periode en na een reeks van uitstekende resultaten al verlaat voor een andere uitdaging."

   

  "In afwachting van de komst van een nieuwe coach zal Domenico Olivieri opnieuw de trainingen leiden, bijgestaan door Michel Ribeiro." 

  Thorup: "Unieke kans die je maar één keer in je leven krijgt"

  In de Genkse mededeling wordt Jess Thorup zelf ook aan het woord gelaten. 

   

  "Vanaf de eerste dag heb ik me bij KRC Genk thuis gevoeld. Spelers, staf, bestuur en iedereen in de club vormen een grote familie. En Genk is een hele fijne stad waar je de steun voor de club voelt", zegt Thorup.

   

  "Maar dit is voor mij een kans die je maar een keer in je leven krijgt: terugkeren naar mijn thuisland om coach te worden van de grootste club in Scandinavië."

   

  "Ik zag mezelf voor vele jaren in Genk, maar samen met mijn familie heb ik beslist om deze kans te grijpen."

   

  "Ik wil KRC Genk bedanken voor de kans die ik kreeg en wens iedereen in de club het allerbeste toe.”