Trainer Jess Thorup ruilt Racing Genk voor Kopenhagen: "Het spijt me"

  Jess Thorup poseert met het shirt van FC Kopenhagen.

  Wat gisteren in de wandelgangen te horen was, is nu ook officieel: Jess Thorup (50) keert na 6 weken Racing Genk al terug naar de heimat. De Deense coach gaat in eigen land aan de slag bij FC Kopenhagen. "Deze kans kreeg ik wellicht maar een keer in mijn leven", legt hij uit.

  Jess Thorup was eind september bij Racing Genk aan de slag gegaan nadat hij een maand eerder was moeten vertrekken bij AA Gent. Nu stapt de coach zelf op.

   

  Bij de Deense vicekampioen Kopenhagen begint hij vandaag aan een nieuwe uitdaging. Thorup heeft er voor 4 jaar getekend: tot de zomer van 2024.

   

  "Jess Thorup is vanaf dag 1 onze favoriete kandidaat geweest", reageert Kopenhagen-voorzitter Bo Rygaard. "De voorbije jaren heeft hij zichzelf bewezen in ons land en in België. En bovendien kent hij het Deense voetbal."

   

  Voor Thorup naar België kwam, was hij aan de slag bij huidig kampioen FC Midtjylland.

   

  (scrol naar onderen voor een reactie van de coach)

  Jess Thorup is vanaf dag 1 onze favoriete kandidaat geweest.

  Voorzitter Bo Rygaard

  "Kon geen neen zeggen"

  "Er moest iets heel bijzonders voorbijkomen om me tot een nieuwe uitdaging te verleiden, maar de kans om FC Kopenhagen te coachen, krijg ik wellicht maar een keer in mijn leven", legt Jess Thorup zelf uit op de website van de club.

   

  Net als in Genk zal Thorup het team moeten oplappen. Na 7 speeldagen bengelt Kopenhagen op de 8e plaats, al bedraagt het verschil met de leider slechts 3 punten.

   

  "Natuurlijk heb ik de competitie vanuit België op de voet gevolgd. Ik heb veel wedstrijden gezien en weet dat ik bij een club met veel talent en sterke fundamenten terechtkom."

   

  "Het is een bijzondere kans waar ik simpelweg geen neen tegen kon zeggen, hoewel het me natuurlijk spijt voor Genk. Ik laat de club in een ongelukkige situatie achter."

   

  (lees voort onder de tweet)

  "Zag mezelf voor vele jaren in Genk"

  In een persbericht van Racing Genk gaat Jess Thorup verder in detail. "Vanaf de eerste dag heb ik me thuisgevoeld in Genk. Spelers, staf, bestuur en iedereen in de club vormen een grote familie", reageert de coach.

   

  "Genk is een hele fijne stad waar je de steun voor de club voelt, maar dit is voor mij een kans die je maar een keer in je leven krijgt. Ik keer terug naar mijn thuisland om coach te worden van de grootste club in Scandinavië."

   

  "Ik zag mezelf voor vele jaren in Genk, maar samen met mijn familie heb ik beslist om deze kans te grijpen. Ik wil KRC Genk bedanken voor de kans die ik kreeg en wens iedereen in de club het allerbeste toe."


  Ter compensatie van het plotse personeelsprobleem zou Genk een vergoeding krijgen.

  Jess Thorup: "Ik keer terug naar mijn thuisland om coach te worden van de grootste club in Scandinavië."

  Clubs van  Jess Thorup
  2011-2013 Esbjerg fB (Den)
  2013-2016 U20 en U21 Denemarken 
  2016-2019 FC Midtjylland (Den)
  2019-2020 AA Gent
  2020 Racing Genk
  2020-2024 FC Kopenhagen (Den)

  VIDEO: Thorup verlaat Racing Genk voor FC Kopenhagen