Ga naar de inhoud

Zit seizoen Mertens erop? "Geen risico lopen op verstoorde voorbereiding"

Richt Elise Mertens haar blik al op 2021?

Komt Elise Mertens in november nog in actie? Na haar uitschakeling in de kwartfinales op het WTA-toernooi van Ostrava twijfelt ze om zich meteen te richten op het nieuwe seizoen, dat start in Australië.

Net als in de kwartfinales van de US Open botste Elise Mertens op Victoria Azarenka in Ostrava. Maar ze stapte met een beter gevoel van het veld na haar uitschakeling in de kwartfinales in Tsjechië.

 

"Het was duidelijk een moeilijke wedstrijd", reageerde Mertens. "Azarenka is momenteel één van de sterkste tegenstandsters op het circuit. In de eerste set had ik het gevoel dat ik enkele oplossingen had gevonden voor haar spel. Ik probeerde agressiever te spelen en iets meer naar het net te komen."

 

"Het was een betere wedstrijd dan op de US Open. En daar ben ik blij om, want dat betekent dat ik geleerd heb uit mijn fouten. Al volstond dat nog niet voor de zege." 

Mertens: "Nog geen beslissingen genomen"

Mertens dubbelt wel nog verder in Ostrava, maar twijfelt of ze haar laatste enkelwedstrijd van 2020 heeft gespeeld. Ze is nog ingeschreven voor het WTA-toernooi in Linz (9-15 november), maar is niet zeker of ze er van de partij zal zijn.


"Daarover heb ik nog geen beslissing genomen. Gezien de plek van het toernooi op de kalender, is er een risico dat mijn voorbereiding op volgend seizoen verstoord wordt", legde Mertens uit.


"Vooral aangezien ik veel vroeger dan voorzien zal moeten afreizen naar Australië, vanwege de quarantaine van twee weken die opgelegd wordt door de autoriteiten. Ik moet het nog bespreken met Robbe (Ceyssens, haar coach) en mijn fysical coach."