Ga naar de inhoud

Mertens strandt in de kwartfinales in Ostrava

Victoria Azarenka (17, 4)
Elise Mertens (29, 7)
einde
6
set 1
4
6
set 2
1

Elise Mertens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het WTA-toernooi van Ostrava. Ze verloor kansloos van Victoria Azarenka, het vierde reekshoofd in Tsjechië. Mertens was vooral in de tweede set niet bij de les: 6-4 en 6-1.

Zes weken geleden keken Mertens en Azarenka mekaar ook in de ogen op de US Open, ook in de kwartfinales. De Wit-Russische liet toen geen spaander heel van onze landgenote en haalde het gemakkelijk na een non-match: 6-1 en 6-0.

 

In Ostrava deed Mertens in de eerste set nu wel goed mee met Azarenka. Ze leek te hebben geleerd uit haar fouten van in New York en kwam zelfs 1-3 voor. De Wit-Russische liet het niet aan haar hart komen, vocht terug en won bij 3-4 drie spelletjes na mekaar, goed voor setwinst.

 

De tweede set was er voor Mertens duidelijk te veel aan. Ze vond geen antwoorden meer op het spel van Azarenka en liep vanaf 1-1 achter de feiten aan. Na 1u15min zat de kwartfinale erop: 6-4 en 6-1.

 

Voor Mertens zit het door corona hertekende tennisseizoen er bijna op. Volgende maand doet ze in Linz nog een laatste gooi naar een eerste WTA-titel in 2020.

 

In het dubbelspel is Mertens er wel nog bij in Ostrava. Ze neemt het in de halve finales samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka op tegen Kirsten Flipkens en de Nederlandse Demi Schuurs.