Overlegcomité beslist: publiek bij sportwedstrijden wordt opnieuw verboden

  Fans bij KV Mechelen: dit beeld zullen we een poosje niet meer zien.

  Het voetbalweekend in de Jupiler Pro League zal er opnieuw een zijn zonder supporters. Het Overlegcomité heeft beslist dat er vanaf vandaag geen publiek meer toegelaten is bij sportwedstrijden. Die maatregel wordt genomen door de almaar stijgende coronacijfers.

  Dankzij strikte protocollen mochten de Belgische profclubs de voorbije 5 wedstrijden een beperkt aantal toeschouwers toelaten in de stadions, maar daar komt nu dus weer een (voorlopig) einde aan.

   

  Om de stijgende coronacijfers in te dammen heeft het Overlegcomité beslist om geen publiek meer toe te laten bij professionele competitiesporten. Ook amateursport boven de 18 jaar kan voorlopig niet meer doorgaan.

   

  Jeugdwedstrijden (U18) blijven toegelaten, met maximaal 1 toeschouwer per kind. Nuttigen van drank en voedsel blijft verboden en het dragen van een mondmasker naast de velden is uiteraard verplicht.

   

  Indoor kunnen jongeren blijven sporten als de afstandsregel van 1,5 meter bewaard kan worden. Voor kinderen jonger dan 12 kan er nog met contact gesport worden, zowel op training als tijdens wedstrijden. Zwembaden mogen ook openblijven.

  Heel wat besmettingen in profvoetbal

  Het coronavirus heeft de voorbije weken flink toegeslagen in het Belgische profvoetbal. Waasland-Beveren telt momenteel 17 besmette spelers en kan dit weekend wellicht voor de 2e keer op rij niet spelen. Bij Moeskroen zijn er deze week 12 mensen besmet met het virus. Bij Club Brugge testten er vorige week 3 spelers positief.


  In 1B zit RWDM in de problemen, Westerlo moest eerder al 3 wedstrijden uitstellen door een corona-uitbraak in de spelersgroep.