Net niet voor Jasper Philipsen in de Vuelta: "Maar ik heb geen spijt"

  Jasper Philipsen vloekt op de streep.

  Jasper Philipsen leek in de laatste rechte lijn van de vierde Vuelta-rit op weg naar zijn eerste zege in een grote ronde. Tot Sam Bennett plots in volle snelheid over onze landgenoot ging in het slot. Philipsen kon achteraf leven met zijn tweede plaats.

  Philipsen schoot in de laatste rechte lijn als een kanonskogel uit het peloton. Hij pakte meteen enkele meters, maar kon zijn inspanning net niet volhouden tot op de streep. Uiteindelijk moest de jonge Belg enkel Sam Bennett voor zich dulden in de rituitslag. Zette hij te vroeg aan? 

   

  "Op 50 meter van het einde dacht ik dat ik de zege binnen had", zegt Philipsen op de website van zijn team UAE Emirates. "Maar toen kwam Bennett nog op het einde, met een enorme snelheid."

   

  "Jammer, maar ik heb geen spijt van mijn sprint. Het verliep volgens plan en helaas draaide het niet uit op een zege. Ik ben een beetje ontgoocheld, maar dit geeft me wel vertrouwen voor de andere massasprints."

   

  Philipsen voelde zich een hele dag heel goed, en dat na drie zware bergritten. "Mijn ploegmaten leverden ongelooflijk werk in de finale, precies zoals we gepland hadden. De hele tijd zat ik vooraan, in een uitstekende positie om te winnen. Er komen nog kansen."

  Ik ben een beetje ontgoocheld, maar dit geeft me wel vertrouwen voor de andere massasprints.

  Vuelta a España klassement