Dominante Jago Geerts gooit zege te grabbel met zware crash in Lommel

Ook de tweede kans voor Jago Geerts om te triomferen in "zijn" Lommel is op een teleurstelling uitgedraaid. Een nog grotere dan afgelopen zondag. Geerts domineerde de eerste reeks in de MX2 en deed halfweg de tweede reeks hetzelfde, maar kwam dan ten val en zag zijn winstkansen meteen wegvallen. Hij reageerde achteraf emotioneel.

Jago Geerts won overtuigend de eerste reeks met 11 seconden voorsprong op zijn voornaamste concurrent in de MX2, de Fransman Tom Vialle en de Brit Ben Watson. 

 

In de tweede reeks had Geerts alle kaarten in handen om het werk af te maken. Hij streed een tijdje tegen Roan Van de Moosdijk om de leidersplaats en werd daar door zijn team ook toe aangezet. 

 

Met een tweede plaats was Geerts nochtans ook de eindwinnaar geworden, maar in eigen streek wou hij zich tonen. Dat lukte ook. De aanvallen van Geerts wierpen vruchten af. Hij nam de leiding, maar kort daarna ging het fout en viel hij zwaar. Hij kreeg zijn motor over zich en finishte uiteindelijk zevende. 

 

Grote WK-concurrent Vialle profiteerde optimaal en won reeks 2 en meteen ook de GP. Geerts werd in de eindstand pas 3e. Afgelopen zondag werd hij tweede en moest hij ook Vialle voor zich dulden. De Fransman loopt dus nog wat verder weg in de WK-stand.

 

"Ik ging goed. Na 15 minuten nam ik de leiding en uit het niets viel ik zwaar", hield een geëmotioneerde Geerts het kort in zijn interview na de race. "Het was shit."

Bekijk het verslag van de GP:

De crash van Jago Geerts

Uitslag reeks 2
1. Jago Geerts (Bel)
2.Tom Vialle (Fr)
3.Ben Watson (GrB)

11.Cyril Genot (Bel)
12. Nathan Renkens (Bel)

Uitslag reeks 2

1. Tom Vialle (Fr)
2.Ben Watson (GrB)

7.Jago Geerts (Bel)

Einduitslag:
1.Tom Vialle (Fr) -  47 punten
2.Ben Watson (GrB) - 42 p
3.Jago Geerts (Bel) - 39p

WK-tussenstand in de MX2

Prado wint voor Gasjer in de MXGP

In de MXGP heeft de Spanjaard Jorge Prado de zege behaald. Hij was tweede in de eerstre reeks en won de tweede reeks. 

WK-leider Tim Gasjer was in de eerste reeks nog afgetekend de beste, maar moest in de tweede reeks genoegen nemen met de derde plaats. Antonio Cairoli zette zich in reeks twee tussen Prado en Gasjer. 

 

Clement Desalle werd 8e in de einduitstand. Jeremy Van Horebeek 9e. In de WK-tussenstand blijft Gasjer aan de leiding voor Cairoli en Prado.

Top 10 reeks 1

Top 10 reeks 2

WK-tussenstand MXGP