Ga naar de inhoud

Goffin krijgt groen licht: "Ik begin zonder verwachtingen, misschien goed"

David Goffin is na 2 weken in quarantaine klaar om in actie te komen.

Na twee positieve coronatesten op rij heeft David Goffin net op tijd negatief getest om te kunnen deelnemen aan het ATP-toernooi in Antwerpen. "Ik wil vooral plezier maken", zegt hij.

2020 is een jaar om snel te vergeten voor David Goffin. Na zijn snelle uitschakeling op Roland Garros nam het coronavirus de Luikenaar te grazen. Hij kreeg maar op de valreep toestemming om te spelen op de European Open in Antwerpen.

 

"Alle lichten staan op groen", vertelt hij. "Ik heb ondertussen ook fysieke testen gedaan om te kijken of ik goed gerecupereerd ben en ik voel me goed. Het is zeker geen ideale voorbereiding, maar ik kan wel spelen."

 

"Ik ben blij dat ik voor het eerst in 2 weken weer op een bal kan slaan. Veel tijd heb ik niet gekregen om me klaar te stomen, maar ik ben al blij dat ik kan spelen."

 

"Ik had geen symptomen, dus ik had zeker geen positieve test verwacht. Ik heb niets gevoeld, het was dan ook moeilijk om niet te trainen."

 

Goffin is in elk geval blij dat hij het toernooi in Antwerpen haalt. "Ik wil elke kans grijpen om een toernooi te spelen in België. Ik begin zonder verwachtingen en misschien is dat wel goed. Ik had niet verwacht te kunnen spelen."

Ik wil elke kans grijpen om een toernooi te spelen in België.

David Goffin

Goffin: "Zo veel mogelijk plezier halen uit volgende toernooien"

Goffin opent zijn toernooi tegen de Amerikaanse kwalificatiespeler Marcos Giron, maar onze landgenoot heeft nog geen opzoekwerk gedaan. "Ik kijk alleen naar mezelf", zegt hij. 

 

"Ik wil me zo goed mogelijk voorbereiden en de best mogelijke match spelen, wie mijn tegenstander ook is."

 

Roland Garros zat er na één match al op voor Goffin, een ontgoocheling die hij in quarantaine heeft kunnen verwerken. "Ik heb tijd gehad om re rusten en mijn balans op te maken."

 

"Of ik eraan gedacht heb om mijn seizoen te stoppen? Ja, ik heb alles op tafel gelegd. Maar ik had nog zin om op een andere ondergrond te spelen en mijn seizoen goed af te sluiten."

 

"Het doel is om zo veel mogelijk plezier te halen uit de laatste toernooien en klaar te zijn voor volgend jaar. Hopelijk wordt dat beter dan 2020."

 

"Helaas is het ook volgend jaar moeilijk om plannen te maken door het coronavirus. Ik moet het week per week en land per land bekijken."