Eddy Snelders: "Concurrentie in Brugse kern is nu nog meer aangescherpt"

Club Brugge wist met zijn vreugde geen blijf na de overwinning.

Club Brugge heeft tegen Zenit Sint-Petersburg meteen 3 gouden punten veroverd in de Champions League. Een droomstart. "Maar het is geen vrijgeleide om te denken dat het nu vanzelf zal gaan", waarschuwt analist Eddy Snelders.

Club Brugge trok met veel twijfels naar Rusland door de positieve coronatesten van onder anderen Simon Mignolet en Michael Krmencik.

 

"Zelfs met een voltallig elftal wachtte Club Brugge een heel moeilijke opdracht in Rusland. Door de blessures en coronagevallen moesten ze dan nog met een afgeslankte kern naar Sint-Petersburg", zegt Snelders.

 

"Dat destabiliseert je elftal en veroorzaakt onzekerheid. Deli was geschorst, Mignolet - toch een sterkhouder - testte positief op corona... Dat maakt de wedstrijd uiteraard extra moeilijk."

 

"Als je dan op die manier een 1-2-overwinning kan boeken, dan moet je zeggen dat het een heel geslaagde avond was voor Club. Iedereen zal met veel vertrouwen terug in Brugge toekomen."

Als je in zo'n moeilijke wedstrijd een 1-2-overwinning kan boeken, dan moet je zeggen dat het een heel geslaagde avond was voor Club.

"Keuzes van Clement hebben goed uitgepakt"

Philippe Clement had een duidelijk plan uitgedokterd om Zenit aan te pakken: gebruikmaken van de ruimte in de rug van de defensie. "Dat heeft hij vorig jaar ook gedaan", zegt Snelders. 

 

"Tegen een tegenstander die komt en ruimte laat in de rug, kan je met snelle, wendbare spelers veel voordeel halen. Dat kon hij nu opnieuw doen."

 

"Het grootste probleem was echter de defensie. We herinneren ons Horvath meer van zijn blunders en slechte wedstrijden dan van zijn goede matchen. En de spoeling in de centrale defensie was ook dun."

 

"Clement heeft linksachter Fede Ricca centraal uitgespeeld en dat is goed uitgedraaid. Horvath en Ricca hebben een goede wedstrijd gespeeld."

 

"Dan moet je zeggen dat de ingrepen die Clement gedaan heeft (deels uit noodzaak), allemaal goed hebben uitgepakt."

Ethan Horvath speelde een verdienstelijke wedstrijd.

"Drie aanvallers hadden het niet gemakkelijk"

Charles De Ketelaere en Emmanuel Dennis namen de Brugse doelpunten voor hun rekening. 

 

"Nochtans hadden de 3 pionnen voorin het niet gemakkelijk. Zowel Diatta, die terecht werd vervangen, als De Ketelaere en Dennis speelden een moeilijke wedstrijd tegen een potige tegenstander."

 

"Maar hun verdienste is dat ze een doelpunt maken op een moeilijk moment. De Ketelaere is nog jong en kan nog veel ervaring opdoen, maar zal dit beslissende doelpunt koesteren."

Voor Clement wordt het moeilijker om keuzes te maken. Enkele jongens zijn opgestaan in moeilijke omstandigheden.

Eddy Snelders

"Clement zal het moeilijker hebben om keuzes te maken"

Club Brugge heeft zijn droomstart beet, maar moet er nu een vervolg aan breien tegen Lazio en Dortmund. "Club wint nu wel op Zenit, maar kan er evengoed thuis nog van verliezen", waarschuwt Snelders.

 

"De andere tegenstanders zijn van een niveau dat bereikbaar is voor Club. Toch zullen ze geen enkele wedstrijd op 80 procent kunnen spelen."

 

"Het geloof in de kwalificatie is nu wat groter, maar volgende week volgt een nieuw examen tegen Lazio. De kern zal in elk geval beter worden, want de concurrentie is nog wat meer aangescherpt."

 

"Voor Clement wordt het moeilijker om keuzes te maken. Enkele jongens zijn opgestaan in moeilijke omstandigheden. Ze hebben recht om te zeggen dat ze kans maken om door te stoten. Maar deze zege is zeker geen vrijgeleide om te denken dat het vanzelf zal gaan."

Eddy Snelders