Mark Cavendish schept duidelijkheid: "Ik wil nog niet stoppen"

  Mark Cavendish voor de start van de Scheldeprijs.

  Mark Cavendish heeft afgelopen zondag de wielerfans verrast na Gent-Wevelgem. De Brit liet optekenen dat het misschien wel zijn laatste wedstrijd was, maar dat heeft hij vandaag genuanceerd voor de start van de Scheldeprijs. "Ik wil nog blijven koersen", sprak hij voor de camera van Sporza.

  Het was afgelopen zondag toch even schrikken na Gent-Wevelgem. "Dit was misschien wel mijn laatste koers", vertelde een geëmotioneerde Mark Cavendish na de finish. Dacht de Brit dan aan stoppen? Sporza vroeg de renner van Bahrain-McLaren woensdag om een woordje uitleg.

   

  "Door het coronavirus is de situatie erg onduidelijk. Er was sprake van dat er misschien wel niet meer gekoerst zou worden dit jaar. Omdat ik zelf ook nog geen ploeg heb voor 2021 realiseerde ik me plots dat Gent-Wevelgem misschien wel het einde van mijn carrière was", legt Cavendish uit.

   

  "Ik heb nu eenmaal het hart op de tong. Ik hou van wielrennen. Zeker hier in België. Hier in de Scheldeprijs heb ik mijn eerste profzege behaald. Ik heb echt uitgekeken naar deze wedstrijd. Ik hou ervan om in België te koersen. Ik ben echt blij dat deze koers doorgaat."

   

  Cavendish benadrukt dat hij nog niet met pensioen wil. "Ik wil nog niet stoppen, ik wil nog blijven koersen", klinkt het. "Dat het al enkele jaren moeilijker gaat? Dat is relatief. 80% van de renners wint nooit een koers. Als iemand anders 2e wordt, is dat misschien goed. Bij mij is het dan slecht."

   

  "Ik probeer gewoon om nog iets terug te geven aan het wielrennen. Uiteraard wil ik graag winnen, maar het gaat om meer dan winnen alleen. Ook zonder te winnen kan ik iets betekenen. We zien wel wat er nog gebeurt, maar ik hoop echt om volgend jaar nog te kunnen koersen."