Ga naar de inhoud

Jolien D'hoore: "Na de Kemmelberg wist ik: dit is voor mij"

De twee speerpunten van het Belgische vrouwenwielrennen waren in Gent-Wevelgem allebei op de afspraak, met een een-tweetje tot gevolg. 

"Ik wist dat deze koers me lag, maar in het verleden was het telkens net niet", zegt Jolien D'hoore, die na twee tweede plaatsen eindelijk mocht juichen in Gent-Wevelgem. "Dit is ongelooflijk."

 

"Ik voelde me heel goed in de koers. Dat heb ik ook bewezen door mee te zijn met de besten over de Kemmelberg. Toen wist ik: het is voor mij."

 

"Ik moest het daarna alleen nog slim spelen. Gelukkig had ik Amy Pieters mee in de kopgroep. Ik moest me kalm houden, want ik was echt opgefokt en wou dat de finish er zo snel mogelijk was. Dat zei Amy ook: "Focus jij op je sprint, ik doe de rest wel." Ze was van goudwaarde."

 

D'hoore rekende in de sprint af met Lotte Kopecky, die haar op het BK nog nipt geklopt had. "Dit is goed voor het Belgische vrouwenwielrennen."

"Hard getraind op de beklimmingen"

D'hoore won al een aantal WorldTour-koersen in haar carrière, maar nu heeft ze ook haar eerste "klassieker" te pakken. "De afgelopen maanden heb ik hard getraind op interval en op de klimmetjes, in de hoop dat ik die klimmetjes in de Ronde nu wel zou overleven."

 

Die Ronde van Vlaanderen staat volgende week al op het programma. "Ik hoop dat ik er weer zal bij zijn in de finale. Maar we hebben meerdere kaarten om te spelen."

Kopecky: "Moest te vroeg reageren op die sprint van Pieters"

"Het is wel jammer want Amy (Pieters) ging de sprint vroeg aan, waardoor ik wel moest reageren", stak Lotte Kopecky van wal.

 

"Ik was bang dat ze achter mij met volle snelheid zouden komen, dus zette ik mijn sprint gewoon door. Ik denk dat het een mooie lead-out was voor Jolien (D'hoore)", reageerde de Belgische kampioene met een kwinkslag.

 

"Ik had natuurlijk graag gewonnen, maar volgens mij mogen we niet klagen. Er staan vandaag namelijk twee Belgische rensters op het podium van Gent-Wevelgem."