"Verwacht geen verrassingen meer, EK niet halen zou ontgoocheling zijn"

  Nog twee wedstrijden zijn de Belgische beloften verwijderd van deelname aan het EK 2021. Mathematisch kan het nog fout lopen, maar dat zou bijzonder zuur zijn. "De kwaliteiten zijn voorhanden om nog twee keer te winnen", zei bondscoach Jacky Mathijssen na de zege tegen Wales.

  Een 4-1-thuiszege tegen Duitsland, de leidersplaats in de groep, en vrijdagavond een zege met forfaitscore tegen Wales: Jacky Mathijssen had zich zijn debuut bij de Belgische beloftenploeg niet mooier durven voorstellen.

   

  Als er dinsdag tegen Moldavië gewonnen wordt, zijn  de jonge Duivels zeker van de tweede plaats en maken ze veel kans op een ticket voor het EK. Als ze helemaal zeker willen zijn, moeten ze ook hun laatste match (tegen Bosnië in november) winnen en groepswinnaar worden.

   

  "Ik verwacht geen al te grote verrassingen meer in deze groep. Het zou een zware ontgoocheling zijn mochten we het niet halen. De kwaliteit is voorhanden om nog twee keer te winnen", zei Mathijssen.  Dat bewezen zijn spelers ook tegen Wales.

   

  "We hadden op voorhand een ideaal scenario in gedachten en dat werd ook realiteit, ook al werden we geholpen door die vroege strafschop. Het klopt dat ik enkele wissels heb moeten doorvoeren, maar die jongens hebben bewezen er allemaal te staan als het nodig is."

  Ik probeer een goeie balans in het elftal te krijgen. Om aan te vallen, moet je in de eerste plaats verdedigend stabiel zijn. Automatismen uit oefenvormen wil ik er nog inslijpen.

  "In doel heb ik meerdere goeie keepers ter beschikking. In de verdediging heeft Wout Faes alles gespeeld, op uitzondering van vorige wedstrijd. Jelle Bataille speelde eveneens niet zijn eerste wedstrijd voor ons en Ahmed Touba bracht zijn goeie wedstrijdritme van in de Nederlandse competitie mee."


  "Ik probeer een goeie balans in het elftal te krijgen. Om aan te vallen, moet je in de eerste plaats verdedigend stabiel zijn. Automatismen uit oefenvormen wil ik er nog inslijpen. Bij de U19 stond ik daarin verder, maar dat vraagt allemaal tijd."


  "De tandems op het veld kunnen ook nog beter, al zie ik al uitstekende koppeltjes: Alexis Saelemaekers met Charles De Ketelaere op rechts, en vandaag neemt Bataille dat prima over. Aan de overkant dan Mike Trésor en Francis Amuzu, en centraal op het middenveld Albert Sambi Lokonga met Orel Mangala. Dat is voetballend vermogen en vista. Dat zijn zaken waarin je altijd beter kan worden."