Nieuw in FIFA 21: betere dribbels, betere loopacties en een Ultimate Team met vrienden

  Na Eden Hazard vorig jaar is het nu aan Kylian Mbappé om de cover te sieren.

  Vrijdag komt het razend populaire voetbalspel FIFA 21 uit, morgen zijn de edities "Ultimate" en "Champions" al beschikbaar. "We hopen dat het zal spelen als een echte voetbalmatch en niet als een arcadespel", reageert de Belgische topgamer Matthias "MatthaX" Rousselet.

  Voor het eerst zonder demo

  Voor het eerst in de geschiedenis is er geen demoversie van FIFA gelanceerd. In normale omstandigheden wordt die twee weken voor de officiële lancering uitgebracht, maar deze keer zullen fans het spel dus niet kunnen spelen voor de releasedatum. 

   

  Op Twitter heeft spelontwikkelaar EA laten weten dat ze dit jaar geen demo lossen, omdat ze alle tijd willen investeren in de volledige versie van het spel.

   

  Normaal lanceert EA jaarlijks een demoversie met beperkte content, waardoor spelers al eens kunnen proeven van het nieuwe spel. Meestal zijn er maar een aantal teams beschikbaar en ook de spelmodi zijn gelimiteerd.

   

  In de demo botsen spelers vaak op bepaalde foutjes in het systeem, zogenaamde bugs. De ontwikkelaar haalt die er nog uit om de finale versie te optimaliseren.

   

  Toch geeft de demoversie vaak al een goede indruk van wat we uiteindelijk van de game mogen verwachten. Het wordt dus met spanning uitkijken hoe het spel zal aanvoelen. 

  Nieuw: betere dribbels, betere loopacties en FUT in co-op

  De grootste nieuwigheid wordt het "agile dribbling"-systeem, waardoor spelers veel meer controle hebben in een-tegen-een-situaties.

   

  Daarnaast implementeert FIFA vanaf dit jaar ook de zogenaamde "creative runs". Dat zorgt ervoor dat je meer mogelijkheden krijgt om loopacties uit te voeren met de spelers die niet aan de bal zijn.

   

  FIFA Ultimate Team (FUT), een van de populairste gamemodes bij spelers, zal je voor het eerst ook in "co-op" kunnen spelen. Voortaan kan je dus samen met een vriend een team bouwen en het opnemen tegen andere spelers.

  Wat verwachten de e-sporters van de Belgische clubs?

  Van 12 tot 14 augustus was er een gesloten bètaversie voor een select groepje spelers beschikbaar. Matthias "MatthaX" Rousselet, was een van de gelukkigen.

   

  "Daarom vind ik het niet erg dat er geen demoversie kwam", reageert hij. "Ik heb al een duidelijk zicht op hoe het spel er zal uitzien."

   

  Zijn verwachtingen voor het nieuwe spel liggen hoog: "We hopen dat het zal spelen als een echte voetbalmatch en niet als een arcadegame."

   

  Ook Zakaria "Emperatoor" Bentato, de professionele e-sporter van RSC Anderlecht, heeft er zijn mening over. "Vervelend dat er geen demo is, maar als dat betekent dat de ontwikkelaars zich daardoor volledig kunnen focussen op het eindproduct, dan kan ik ermee leven."

   

  Bentato hoopt vooral op topservers. "De kwaliteit van de servers is bepalend tijdens de weekendcompetitie of kwalificaties. Die is minstens even belangrijk als de gameplay zelf", vindt hij.

  Zakaria “Emperatoor” Bentato (r): "De servers zijn minstens even belangrijk als de gameplay."

  De Belgische Proximus ePro League gaat normaal eind december opnieuw van start. Het wordt uitkijken naar wie Charleroi zal opvolgen als landskampioen. 

  Upgrade naar Playstation 5 of Xbox Series X

  In november brengen zowel PlayStation als Microsoft een nieuwe console op de markt. Daarom wordt FIFA 21 uitgebracht met dubbele rechten.

   

  Koop je het spel voor je huidige console? Dan kan je gratis upgraden naar de Playstation 5 of de Xbox Series X-versie.

  VIDEO: Divock Origi en zijn Liverpool-collega's over hun classificaties