Mathieu van der Poel voegt Luik-Bastenaken-Luik toe aan zijn programma

  Mathieu van der Poel in actie tijdens de slotrit van de BinckBank Tour.

  Luik-Bastenaken-Luik heeft er een topfavoriet bij: Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen werd door zijn team Alpecin-Fenix nog net toegevoegd aan de deelnemerslijst van La Doyenne, het derde monument van het hertekende wielerseizoen.

  Van der Poel deed op het hoogste niveau nog nooit mee aan Luik-Bastenaken-Luik. "Het is een vreemd seizoen", zegt de Nederlandse kampioen. "Kijk maar naar wat deze week allemaal is gebeurd tijdens de BinckBank Tour."

   

  "Om extra wedstrijdkilometers op te doen met het oog op de andere klassiekers, hebben mijn team en ik beslist om deel te nemen aan Luik-Bastenaken-Luik."

   

  "Het wordt hoe dan ook een ontdekkingstocht, net als de Ronde van Lombardije. Het is een heel zware koers en – misschien net als Lombardije – net te zwaar voor mij. Maar ik ga kijken hoe de koers loopt."

   

  In tegenstelling tot bijvoorbeeld wereldkampioen Julian Alaphilippe verschijnt Van der Poel wel niet fris als een hoentje aan de start van La Doyenne. Hij reed deze week nog de BinckBank Tour en pakte vandaag op de slotdag zelfs uit met een geweldige solo onderweg, goed voor dag- en eindwinst.