Dirk Van Tichelt geeft olympische droom niet op: "Infiltratie tegen hernia"

  Vorige week kreeg Van Tichelt opnieuw veel last van zijn nek.

  Judoka Dirk Van Tichelt blijft ondanks aanslepend blessureleed hopen op deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. De winnaar van brons in Rio in de klasse tot 73 kg onderging dinsdag een succesvolle infiltratie aan zijn recent opgelopen hernia.

  Dat maakte het management van Van Tichelt (36) bekend. "Na de ingreep kreeg Dirk een aantal dagen rust opgelegd, zaterdag mag hij weer rustig beginnen te trainen voor de hopelijk komende wedstrijden om zich te selecteren voor de OS 2021."

   

  Van Tichelt hoopt de competitiedraad over enkele weken weer op te pikken met de Grand Slam in Boedapest (23-25 oktober). Daarna staat de Grand Slam in Tokio (11-13 december) op zijn programma.

   

  "Al deze wedstrijden zijn weliswaar onder voorbehoud van de coronasituaties per land. The Road to Tokyo gaat dus door", klinkt het.

   

  Vorige week plaatste de 36-jarige nog vraagtekens bij het vervolg van zijn topsportcarrière. Vanwege aanhoudende nekpijnen liet hij een MRI uitvoeren. "De nekpijnen roepen herinneringen op aan de eerdere hernia van een paar jaar geleden, maar dat zal pas zeker worden als ik de uitslag van de MRI ken."

   

  "Belangrijk daarbij zal zijn of ik de zekerheid kan verkrijgen of het letsel geen blijvende handicap gaat veroorzaken. Sowieso heeft de topsport al heel wat roofbouw op mijn lichaam gepleegd, maar ik wil de grens van een definitieve handicap niet overschrijden", liet hij toen optekenen.