Bakelants: "We mogen gezond ambitieus zijn in de WorldTour"

  Jan Bakelants tekende een contract voor één seizoen bij Circus-Wanty Gobert.

  Circus-Wanty Gobert transformeert in 2021 naar een WorldTour-ploeg. "Een ambitieuze stap op het juiste moment", volgens Jan Bakelants. Ook ploegleider Hilaire Van der Schueren is in de wolken.

  Jan Bakelants werd begin dit jaar opgevist door Circus-Wanty Gobert, dat volgend jaar een stap hoger mag zetten in de WorldTour. "Deze stap komt op het juiste moment", zegt Bakelants. 

   

  "Het werd steeds moeilijker om wildcards te krijgen en bijvoorbeeld deel te nemen aan de Tour. Deze stap zal dat nu veranderen."

   

  "Het afgelopen jaar was een eye-opener. Normaal gezien mogen de beste twee ploegen van de UCI Europe Tour starten in de WorldTour-wedstrijden, maar de UCI sprong flexibel om met zijn eigen reglement."

   

  "Omdat er uitzonderlijk 19 WorldTour-ploegen waren, werd enkel de eerste uitgenodigd. Circus-Wanty Gobert kwam met amper 50 punten minder op de tweede plek. Zo grepen we naast een uitnodiging voor de Tour."

   

  "Deze ambitieuze stap komt dan ook op het goede moment. We mogen gezond ambitieus zijn op het hoogste niveau."

  Van der Schueren: "Hard voor gewerkt"

  Ook sportdirecteur Hilaire Van der Schueren is blij met de grote stap. "Iedereen in onze ploeg heeft hard gewerkt voor die licentie", zegt hij. 

   

  "Bovendien kunnen we nu ook op lange termijn plannen. Het hele nieuwe concept moet nog wat verder worden uitgewerkt. Onze entourage moet verder worden uitgebouwd. Er breken nog heel belangrijke weken aan voor ons team."