Van Aert en Naesen verkennen de wegrit: "De tweede helling is echt heel lastig"

  Wout van Aert en Oliver Naesen gingen daags voor het WK het parcours verkennen in Imola. Ze konden genieten van een zonnetje en een gezellige babbel, maar Naesen voelde toch ook dat het pittig was. "Het is voortdurend optrekken en remmen."

  Oliver Naesen ging samen met Wout van Aert het parcours deze voormiddag pas verkennen. Hij kwam wat later dan de rest van de ploeg aan in Italië. "Het is hier prachtig", zei hij. "De streek. Het parcours zelf is ook niet verkeerd. Het is wel heel zwaar."

   

  "De eerste helling is de kortere van de twee. Dat valt best mee, maar de tweede is een stuk steiler en die wordt alleen maar steiler naar het einde toe. Dat is echt een hele lastige. La Redoute? Neen, dat klopt niet. Daar rijd je een pak trager dan hier. La Redoute is echt nog wel steiler."

   

  "Er is geen aanloopronde. Dat is doorgaans veel makkelijker. Hier is het voortdurend optrekken en remmen. Positionering zal heel belangrijk zijn."

   

  Wout van Aert gaf zelf geen interviews na de verkenning. "Maar hij vindt het ook een mooi parcours", verzekerde Naesen. "Hij is positief ingesteld. Hij was heel gelukkig na de verkenning."

  "We hopen op een gesloten koers met een pittige finale"

  België heeft dankzij Wout van Aert al een medaille op zak. Zorgt dat voor een boost? "Dat was verwacht, toch zoals hij nu rondrijdt. Dat is fantastisch. De vibe in de ploeg zit wel goed. Een medaille is niet slecht voor een ploeg. Het gevoel leeft: "we zijn goed en we kunnen het"."

   

  "Mijn rol? Positionering. Vanaf de start tot zo lang mogelijk. Ik zal bij Wout blijven, net als Jasper Stuyven. We moeten zorgen dat hij mooi vooraan blijft zitten."

   

  Hoe goed past de omloop nu bij Wout van Aert? "Het is niet de Ronde van Vlaanderen. Dan was hij echt de enige topfavoriet. Ik hoop op een gesloten wedstrijd met een pittige finale. We willen niet dat de Colombianen beginnen aan te vallen op 100 kilometer."

   

  "Naast de Colombianen hebben ook de Slovenen een sterke ploeg. Ook Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang worden concurrenten. Die hebben een hele ploeg rond hun. Dan zijn er nog de thuisrijders. En Spanje."

  Met z'n tweeën op pad