Levende legende Valentino Rossi blijft nog een jaar langer in de MotoGP

    Valentino Rossi met zijn legendarische nummer 46.

    Valentino Rossi verlaat na acht jaar het fabrieksteam van Yamaha. De 41-jarige Italiaanse MotoGP-legende zette vandaag zijn handtekening onder een contract voor één seizoen bij satellietteam Yamaha-SRT.

    Rossi is sinds 2000 actief in de MotoGP-klasse. Hij veroverde 7 wereldtitels, de laatste dateert wel al van 2009. Hij reed zowat zijn hele carrière voor Yamaha en zal dat ook volgend seizoen doen, zij het bij satellietteam Yamaha-SRT.

     

    Bij SRT vervangt Rossi de 21-jarige Fransman Fabio Quartararo. Die maakt komend seizoen de omgekeerde beweging. Rossi is voorlopig 7e in de WK-stand, Quartararo 2e. Er worden nog 7 GP's afgewerkt in het door het coronavirus ingekorte MotoGP-seizoen.