Ineos haalt uit: team versterkt zich met De Plus, Martinez, Porte én Pidcock

  Tom Pidcock in actie tijdens Gent-Wevelgem.

  Ineos Grenadiers heeft in één klap vier renners aan zijn selectie toegevoegd. Het gaat om Laurens De Plus, Daniel Martinez, Richie Porte én Tom Pidcock. Het team trok eerder ook al Adam Yates aan en is dus goed gewapend voor volgend seizoen.

  Egan Bernal kon dit seizoen de Tour niet winnen. Daar willen ze bij Ineos Grenadiers geen gewoonte van maken en dus werd de selectie gevoelig versterkt vandaag. Het team kondigde in één klap vier namen aan om U tegen te zeggen.

   

  Met de komst van superknecht Laurens De Plus (25), Tour-ritwinnaar Daniel Felipe Martinez  (24) en ervaren rot Richie Porte (35) krijgt Bernal heel wat extra hulp in de bergen.

   

  Eerder werd ook al Adam Yates aangetrokken en dus wordt het drummen voor een plaats in de Tour-selectie.

   

  Naast dat drietal versterkte Ineos zich ook met Tom Pidcock. De 21-jarige alleskunner zet bij het team vanaf maart 2021 zijn eerste stappen op het allerhoogste niveau. Hij won dit seizoen onder meer de Ronde van Italië bij de beloften.

  "Beste team van de wereld"

  • Laurens De Plus: "Ik ben heel blij met deze kans. In het peloton wordt veel gepraat over dit team. Ze hebben de sport naar een hoger niveau getild. Daar wil ik graag deel van uitmaken. Ik kijk ernaar uit om van de beste ronderenners te kunnen leren."
   
  • Tom Pidcock: "Net als veel Britse renners van mijn generatie kijk ik op naar het team. Ik ben dan ook heel trots dat ik volgend seizoen voor Ineos kan rijden. Voor mij is dit het beste team in de wereld. Ik ben klaar voor de WorldTour, maar wil ook in andere disciplines het beste van mezelf blijven geven."
   
  • Dave Brailsford (algemeen manager): "Dit seizoen heeft getoond dat het moeilijker wordt om te winnen. We kijken uit naar de uitdaging om sterker terug te komen. Deze vier renners moeten ons daarbij helpen. Met deze versterkingen is onze kern voor volgend seizoen ook compleet."