Adam Yates wordt de volgende pion in het rondelegioen van Team Ineos

  Team Ineos blijft bouwen aan hun leger van klassementsrenners. Adam Yates (28) ruilt volgend jaar Mitchelton-Scott in voor de Britse succesformatie. Hij tekent er een contract voor 2 seizoenen.

  Team Ineos, dat vanaf de start van de Ronde van Frankrijk als Ineos Grenadiers door het leven zal gaan, strikt met Adam Yates één van de vele succesvolle Britse klassementsmannen.

   

  De tweelingbroer van Simon eindigde in 2016 vierde in de Tour en won er ook het jongerenklassement. Begin dit seizoen won hij ook al een etappe en het eindklassement in de UAE Tour. 

   

  Yates wordt zo de volgende Britse klassementsrenner in loondienst van Ineos. Ook de Britse Tourwinnaars Geraint Thomas en Chris Froome rijden vandaag nog in de ploeg van Dave Brailsford, al gaat die laatste volgend jaar wel de kleuren van Israel Start-Up Nation verdedigen.

  Yates: "Ik wil presteren in de Grote Rondes met dit team"

  Yates reageerde opgetogen op zijn transfer. "Het vooruitzicht om te rijden voor een Brits team is iets waar ik enorm enthousiast over ben. Ik heb de wielersport zien groeien in het Verenigd Koninkrijk doorheen mijn carrière en dit is dankzij het succes van de Britse renners in dit team."


  "Het is een mooie kans en ik voel dat het op het juiste moment komt. Mijn resultaten in rondes van een week en eendagswedstrijden zijn altijd degelijk geweest maar ik wil regelmatigheid in de Grote Rondes aan de dag brengen samen met dit team", besluit Yates.

   

  Ook ploegbaas Dave Brailsford reageerde tevreden. "Ik ben erg gelukkig dat Adam eindelijk het team komt versterken", aldus Brailsford. "Ik voel dat dit de juiste timing is, net wanneer hij in de beste jaren van zijn carrière komt. We beginnen hier aan een nieuwe generatie als de Ineos Grenadiers." 

  Dit is de juiste timing, net wanneer Adam in de beste jaren van zijn carrière komt.

  Ploegbaas Dave Brailsford