7 positieve coronagevallen in Formule 1-bubbel

  De Formule 1-coureurs racen dit weekend in Sotsji, mét publiek in de tribunes.

  De Internationale Automobielfederatie FIA laat weten dat er 7 positieve gevallen van COVID-19 zijn vastgesteld binnen de gesloten bubbel van de Formule 1. De identiteit van de besmette personen werd niet bekendgemaakt.

  "De FIA en de Formule 1 kunnen vandaag bevestigen dat er tussen vrijdag 18 september en donderdag 24 september 3.256 testen werden afgelegd onder de rijders, de ploegen en het personeel. Onder hen werden zeven positieve gevallen vastgesteld", klinkt het in een mededeling.

   

  "De FIA en de Formule 1 maken deze informatie bekend met het oog op de integriteit en de transparantie van de competitie. Er zullen geen details vrijgegeven worden over de ploegen en de personen door de FIA en de F1."

   

  Tot op het heden, sinds het begin van het kampioenschap op 5 juli in Oostenrijk, testte slechts 1 coureur positief voor het coronavirus: de Mexicaan Sergio Pérez (Racing Point Team).

   

  Dit weekend racen de Formule 1-rijders in Rusland. In Sotsji vindt de 10e grand prix van het seizoen plaats.