Van Aert minder voorbereid? "Ik zit nu ook niet achterstevoren op mijn fiets"

  Wout van Aert en Jumbo-Visma-ploegmaat Tom Dumoulin trokken samen op verkenning.

  Na een rustpauze van amper 5 dagen na de Tour doet Wout van Aert al een gooi naar de wereldtitel in het tijdrijden. "Het is niet zomaar een opwarmer voor de wegrit, ik heb echt wel ambitie", vertelt hij.

  Van Aert: "Ik zal snel weten hoe goed of slecht de benen zijn"

  Wout van Aert is nog maar op adem gekomen na drie weken zwoegen in de Ronde van Frankrijk en moet alweer aan de bak op het WK. "Ik kan moeilijk inschatten hoe moe ik nog ben", zegt hij. "Ik denk niet dat er fysiek een probleem is. Ik zal in de tijdrit wel voelen hoe goed of slecht de benen zijn."

   

  Op La Planche des Belles Filles schudde Van Aert in elk geval nog een straffe tijdrit uit zijn benen. "We hadden even getwijfeld om die te laten lopen, maar daar voelde ik me niet goed bij. Ik ben blij dat ik toch geprobeerd heb, want het heeft me veel vertrouwen gegeven."

   

  "Ik stond toch mooi tussen de klassementsrenners. Als je zo'n klim nog in de benen hebt na een aanloop van 30 kilometer, dan is dat heel goed voor het zelfvertrouwen."

  Als je zo'n klim nog in de benen hebt na een aanloop van 30 kilometer, dan is dat heel goed voor het zelfvertrouwen.

  De tactiek? "Snel starten en zo lang mogelijk volhouden"

  Zijn klimcapaciteiten zal Van Aert niet nodig hebben in de tijdrit in Imola. "Het is 30 kilometer aan een heel hoge snelheid", zegt hij. "Ik zal dus veel sneller moeten starten dan in de Tour, een beetje de Cavagna-techniek."

   

  "Victor (Campenaerts, red) heeft me al bijgepraat over het parcours. Er zijn weinig moeilijke passages, maar het verschil zal in het eerste deel worden gemaakt door de wind. Het wordt dus snel starten en proberen dat zo lang mogelijk vol te houden."

   

  Tijdritspecialisten Filippo Ganna en Victor Campenaerts zijn zich al veel langer aan het voorbereiden op het WK, maar dat deert Van Aert niet. "Het is zeker een nadeel, want elk detail telt. Maar met betere benen kan er ook altijd veel. Ik geef me niet op voorhand gewonnen. Het is nu ook niet dat ik achterstevoren op mijn fiets zit."

   

  Campenaerts noemde Van Aert in elk geval zijn grootste concurrent. "Ik denk het niet, maar ik hoop natuurlijk dat hij gelijk heeft", besloot Van Aert. "De tijdrit is niet zomaar een opwarmer voor de wegrit. Ik start echt met ambitie."

  Van Aert ging alvast het parcours al verkennen