Chelsea versterkt zich voor 25 miljoen met Senegalese doelman

  Edouard Mendy.

  Chelsea blijft zich roeren op de transfermarkt. De Londenaren hebben bij Rennes de 28-jarige Edouard Mendy weggekaapt, voor de som van zo'n 25  miljoen euro. 

  Chelsea kan in doel nog een betrouwbare pion gebruiken. De 25-jarige Spanjaard Kepa Arrizabalaga is niet altijd een toonbeeld van standvastigheid, wat Chelsea wel eens wat punten kost.

   

  Met Edouard Mendy heeft Kepa er alvast een stevige concurrent bij. De 7-voudige Senegalese international kwam vorige zomer in Rennes terecht. Hij draaide er een topseizoen met 13 clean sheets in 33 duels.

   

  Rennes werd 3e in de stopgezette Ligue 1 en plaatste zich zo rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League.

   

  Een nieuw seizoen bij de Franse club leek in de maak tot Chelsea het hoofd van Mendy op hol bracht en hem een contract voor 5 jaar liet ondertekenen. Mendy kost Chelsea zo'n 25 miljoen euro.

   

  Mendy is de 7e zomeraanwinst van Chelsea. De club trok de voorbije maanden stevig de geldbuidel open voor Hakim Ziyech (Ajax), Kai Havertz (Leverkusen), Timo Werner (Leipzig) en Ben Chilwell (Leicester). Malang Sarr (Nice) en Thiago Silva (PSG) voegden zich transfervrij bij de club.

  Tweet van Chelsea: