Serry baalt: "Podium is magere troost, we hadden moeten winnen"

  Deceuninck-Quick Step stond met 2 renners, Iljo Keisse en Pieter Serry, op het podium van het BK, maar niet op het hoogste schavotje. 

  "Toeme toch", vloekte Iljo Keisse vlak na de finish. Hij had dan wel zijn ploegmaat Pieter Serry geklopt, maar dat was in een sprint voor de tweede plaats.

   

  "Dries (De Bondt) en Pieter waren weg en dat was voor ons de perfecte situatie. Niet dat Pieter dan gewonnen had, want Dries is sterk én snel. Alleen valt Pieter net dan."

   

  "Uiteindelijk kwamen we nog superdicht. Het was net niet. 2 en 3, dat is bitter. Het was een speciale koers, iedereen moest zich wat aanpassen."

  Serry: "Na mijn val kon ik het verschil niet meer maken"

  Pieter Serry zag een unieke kans op de Belgische titel door zijn vingers glippen toen hij de controle over zijn fiets verloor in een bocht. "Dat was de beslissing, inderdaad. Met zijn tweeën hadden we zeker samengewerkt."

   

  "Daarna ben ik op de Tiegemberg nog aangegaan, maar ze zaten meteen op mijn wiel en ik kon het verschil niet maken. In de sprint ben ik van ver aangegaan, enkel Iljo kwam er nog over."

   

  Net als voor Keisse voelt de medaille voor Serry als een nederlaag aan. "Het podium is een magere troost. We hadden hier moeten winnen."