"Ik vrees er een beetje voor dat het moeilijk wordt voor recordaankoop Dessers"

  Cyriel Dessers bleef zondag de hele match op de bank (in de tribune).

  Paul Onuachu nam twee doelpunten voor zijn rekening tegen KV Mechelen.

  0 / 0

  Racing Genk veroverde afgelopen weekend de scalp van KV Mechelen. Met twee rozen deed Paul Onuachu zijn duit in het zakje. Cyriel Dessers, voor veel euro's binnengehaald in Genk, bleef aan de bank gekluisterd.

  Paul Onuachu kreeg voor zijn prestatie tegen KVM veel lof van de analisten in Extra Time.

   

  Arnar Vidarsson: "Onuachu stond zondag diep in de spits, kon een bal  vasthouden en duwde de defensie van KV Mechelen naar achteren, waardoor Genk in de Mechelse 16 kon komen."

   

  "Hij liep in de rug van de centrale verdedigers, functioneerde ook als een goede targetman én deed een aantal opvallende zaken: een salto na zijn doelpunt, dat is geleden van de tijd van het spitsenduo Sonck-Dagano. Een hakje achter het steunbeen, hier en daar een no-look-pass. Niet één keer, maar een paar keer."

   

  "Misschien was het wel iets te veel show naar mijn goesting, zoals toen Onuachu een no-look-pass gaf en tegelijkertijd even naar de 4e scheidsrechter keek."

   

  "Maar oké: dat is een teken dat hij zich goed voelt. Ik vrees er een beetje voor dat het voor recordkaankoop Cyriel Dessers moeilijk gaat worden. Ik denk dat Genk met deze ploeg en kern met één spits zal moéten spelen en voorlopig is dat Onuachu."

   

  Sonck: "Als je met deze jongens speelt, moet je alleen maar voorzetten vanaf de zijkanten trappen. Als je die voorzetten dan goed trapt, zal de bal er per match wel een paar keer ingaan."

   

  Opmerkelijk: Cyriel Dessers is opgeroepen voor interlands met Nigeria in oktober, Paul Onuachu niet. Wesley Sonck vindt dat vreemd: "Slecht gescout door de Nigeriaanse federatie..."

  De analisten van Extra Time over Onuachu en Dessers: