Frank de Boer laat deze week aan Nederlandse bond weten of hij bondscoach wordt

  Frank de Boer kan Ronald Koeman, naar Barcelona vertrokken, opvolgen.

  Frank de Boer kan snel als nieuwe bondscoach van Oranje worden benoemd. De 112-voudige international heeft met de Nederlandse bond (KNVB) om de tafel gezeten om over de opvolging van de naar Barcelona vertrokken Ronald Koeman te praten. De oud-verdediger laat snel weten of hij akkoord gaat met alle voorwaarden. Voor De Boer ligt een contract klaar tot en met het WK van 2022 in Qatar.

  Er wordt verwacht dat De Boer en de KNVB elkaar snel vinden. De ex-trainer van Ajax, Inter, Crystal Palace en Atlanta United heeft er geen moeite mee dat Dwight Lodeweges zijn rechterhand wordt. Lodeweges is populair bij de internationals en assisteerde Koeman ook al bij Oranje.

   

  Over andere voorwaarden komt hij er met de KNVB waarschijnlijk ook wel uit. De Boer liet al eerder weten dat hij het een eer zou vinden om bondscoach van zijn land te worden. "Het is samen met de functie van minister-president de belangrijkste baan van Nederland", zei hij. "Iedereen praat er over.

   

  De 50-jarige De Boer was succesvol met Ajax, met 4 landstitels. Bij Inter, Crystal Palace en Atlanta United was hij minder succesvol en diende hij zijn contract niet uit.

   

  Hij was niet de enige kandidaat van de KNVB. De bond informeerde ook bij Frank Rijkaard en Peter Bosz. Rijkaard voelt niets meer voor een functie in de voetballerij. Bosz staat onder contract bij Bayer Leverkusen.

   

  Louis van Gaal is niet benaderd door de KNVB. Hij was net als Henk ten Cate ook bereid om over de functie van bondscoach van Oranje te praten.