Bianca Andreescu (WTA-7) trekt streep door 2020 zonder 1 match te tennissen

  De Canadese 20-jarige won vorig jaar de US Open. Dit seizoen tenniste ze niet.

  Het tennisjaar 2020 is er een om snel te vergeten voor Bianca Andreescu. De 20-jarige Canadese, de nummer 7 van de wereld, werd een heel jaar geplaagd door blessures en corona hielp ook al niet. Zonder 1 match te spelen liet Andreescu vandaag weten dat ze past voor het gravelseizoen en zich op 2021 richt.

  Andreescu trekt dus niet naar Roland Garros, nadat ze eerder ook al door een voetblessure verstek had laten gaan voor de US Open, het toernooi dat ze vorig jaar won.

   

  Eerder dit seizoen, voor de coronapauze, kwam Andreescu evenmin in actie door een knieblessure die ze eind 2019 had opgelopen tijdens de WTA Finals.

   

  "Ik heb de moeilijke beslissing genomen het gravelseizoen dit jaar over te slaan. Ik zal de rest van het seizoen gebruiken om te focussen op mijn gezondheid en training", schrijft de 20-jarige Canadese.

   

  "Hoe moeilijk het ook was tot dit besluit te komen, ik heb zoveel om naar uit te kijken in 2021, waaronder de Olympische Spelen."

   

  Andreescu zegt de komende maanden te willen gebruiken om "te focussen op haar spel en sterker en beter dan ooit terug te keren".

   

  Vorig jaar stond Andreescu voor het eerst op de hoofdtabel van Roland Garros. Ze zegde door een schouderblessure af voor de tweede ronde tegen Sofia Kenin.

   

  Het Franse grandslamtoernooi moet het ook zonder de Australische Ashleigh Barty, titelverdedigster in Parijs, en de Japanse Naomi Osaka, winnares van de US Open, doen. Zondag begint Roland Garros.

  De boodschap van Andreescu