Overheid reduceert aantal toeschouwers op Roland-Garros tot 5.000 per dag

Rafael Nadal won Roland-Garros vorig jaar een 12e keer.

Geen 11.500 toeschouwers per dag, maar wel 5.000. De lokale autoriteiten hebben ingegrepen in het toeschouwersaantal voor Roland-Garros, het grandslamtoernooi in Parijs, dat door de coronapandemie op 27 september van start zal gaan.

De organisatoren van het gravelgrandslamtoernooi hadden 10 dagen geleden trots bekendgemaakt dat ze het eerste tennistoernooi met publiek zouden worden. De eerste plannen waren 20.000 fans per dag, maar dat werd uiteindelijk 11.500, verdeeld over 3 zones.

 

Maar omdat Frankrijk overspoeld blijft worden met coronagevallen, heeft de politieprefectuur van Parijs dat aantal nog eens naar beneden bijgesteld tot 5.000.

 

Roland-Garros vindt plaats van 27 september tot 11 oktober. Alle spelers worden getest bij aankomst in de Franse hoofdstad. Pas als hun tweede coronatest negatief is, krijgen ze toestemming om te spelen.

 

Na 5 dagen volgt een nieuwe test. De spelers moeten ook in de twee hotels blijven die de organisatie heeft geboekt.