Roland Garros laat 11.500 toeschouwers per dag toe

  David Goffin zal het publiek weer kunnen groeten op Roland Garros.

  Roland Garros zwaait de poorten van het Parijse tenniscomplex eind deze maand open voor het grote publiek. In totaal zullen er 11.500 toeschouwers per dag het grandslamtoernooi kunnen volgen.

  De coronacijfers in Frankrijk gaan nog steeds in stijgende lijn, maar Roland Garros zal toch het eerste tennistoernooi zijn dat publiek kan ontvangen. De organisatie heeft net zijn gezondheidsprotocol voor het grandslamtoernooi bekendgemaakt.

   

  De federatie wou eerst 50 tot 60 procent van zijn capaciteit gebruiken, maar moest toch zijn plannen nog wat bijstellen. In plaats van 20.000 toeschouwers per dag zullen er 11.500 toeschouwers worden binnengelaten.

   

  Op de tribunes rond Court Philippe Chatrier en Court Suzanne Lenglen worden 5.000 toeschouwers toegelaten, rond het derde grootste terrein nog eens 1.500. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

   

  Alle spelers worden getest bij aankomst in de Franse hoofdstad. Pas als hun tweede coronatest negatief is, krijgen ze toestemming om te spelen. Na 5 dagen volgt een nieuwe test. De spelers moeten ook in de twee hotels blijven die de organisatie heeft geboekt.