Degenkolb slikt vroeg Tour-afscheid door in 3e rit in Ronde van Luxemburg

  John Degenkolb had al bijna 2 jaar niet meer mogen juichen.

  John Degenkolb heeft de 3e etappe in de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. De renner van Lotto-Soudal, die als eerste pechvogel de Tour moest verlaten, was in Schifflange de snelste in de sprint van het peloton. Voor Degenkolb is het zijn eerste zege bij Lotto-Soudal.

  Na twee etappes te hameren op veiligheid was de derde rit in de Ronde van Luxemburg veilig genoeg om te koersen. 7 renners probeerden hun kans te grijpen, maar kregen geen vrijgeleide.

   

  Baptiste Planckaert (Bingoal-Wallonie Bruxelles), Zhandos Bizhigitov (Astana), Ryan Mullen (Trek-Segafredo), Jacob Hindsgaul Madsen (Uno-X Pro Cycling Team) en Vincenzo Albanese (Bardiani-CSF) hadden meer succes.

   

  Het vijftal wist tot de laatste lokale ronde in Schifflange uit de klauwen van het peloton te blijven, maar 5 kilometer voor de streep was hun vluchterslied uitgezongen. Ook een late uitval van Jan Bakelants kon een sprint niet meer dwarsbomen.

   

  In de sprint kon John Degenkolb voor het eerst in bijna twee jaar nog eens een overwinning boeken. Een opsteker nadat hij in de eerste Touretappe al buiten tijd was aangekomen. Eduard-Michael Grosu (2e) kreeg de leiderstrui als troostprijs. Pieter Vanspeybrouck (Circus-Wanty Gobert) vervolledigde het podium.

  "Dit geeft me opnieuw een pak zelfvertrouwen"

  "Winnen doet altijd deugd, zeker als je voor een nieuw team uitkomt. Dit geeft me opnieuw een pak zelfvertrouwen", vertelde Degenkolb. "Ik kon eindelijk nog eens het zegegebaar maken."

   

  "Natuurlijk heb ik nog een wrang gevoel bij mijn uitwijzing uit de Tour. Bekijk mijn benen maar eens. De tekenen van mijn val zijn nog steeds zeer goed zichtbaar. De ontgoocheling was groot. Zowel bij mij als bij mijn team."

   

  "Ik probeer die hele zaak zo snel mogelijk achter mij te laten. Deze zege maakt alvast veel goed. En er komen nog enkele mooie koersen aan", besluit de Duitser.

  Uitslag rit 3:

  1. John Degenkolb (Dui) in 3u35'43"
  2. Eduard-Michael Grosu (Roe) z.t.
  3. Pieter Vanspeybrouck z.t.
  4. Reinardt Janse van Rensburg (ZAf) z.t.
  5. Jevgeni Gidich (Kaz) z.t.

  Stand na rit 3:

  1. Eduard-Michael Grosu (Roe) in 7u38'49"
  2. Diego Ulissi (Ita) op 5"
  3. Amaury Capiot 9"
  4. Alexander Krieger (Dui) 11"
  5. Vincenzo Albanese (Ita) 12"
  Rittenschema Ronde van Luxemburg
          winnaar leider
  rit 1 15/9 Luxemburg - Luxemburg 133 km Ulissi Ulissi
  rit 2 16/9 Remich - Hesperange 161 km Démare Ulissi
  rit 3 17/9 Rosport - Schifflange 164 km Degenkolb Grosu
  rit 4 18/9 Rodange - Differdange 201 km Ulissi Ulissi
  rit 5 19/9 Mersch - Luxemburg 177 km Kron Ulissi