Rode Duivels al 2 jaar onafgebroken leider in FIFA-klassement

  De Rode Duivels voor de Nations League-wedstrijd tegen Denemarken.

  De Rode Duivels blijven domineren in de nieuwe FIFA-ranking die morgen verschijnt en behouden hun eerste plaats. Onze nationale ploeg staat al 2 jaar onafgebroken aan de leiding. 

  Sinds september 2018 staat België helemaal bovenaan het klassement van de Wereldvoetbalbond FIFA. Daarvoor kregen we al een voorsmaakje van plaats 1 in de periode van november 2015 tot maart 2016. 

   

  Ook de rest van de top 4 blijft ongewijzigd. Wereldkampioen Frankrijk en Brazilië vervolledigen de top 3. Engeland bekleedt de 4e plaats. Portugal, Uruguay, Spanje, Kroatië, Argentinië en Colombia staan ook in de top 10. 

   

  Slechts 3 landen stonden sinds de invoering van de ranking in 1992 langer op de hoogste plek dan België: Brazilië, Spanje en Duitsland. De Belgen werden ook al driemaal (2015, 2018 en 2019) tot Team van het Jaar gekroond, de erkenning voor het land dat op het einde van een kalenderjaar de eerste plaats inneemt op de FIFA-ranking.