Jarige Van Aert krijgt koekjes van Sporza: "De kok zal er taart van maken"

  Wout van Aert mocht zijn 26e verjaardag in de Tour de France vieren. Het werd een vrij rustige etappe, dus hij had genoeg tijd om er toch wat van te genieten. "Er waren verrassend veel supporters die iets zongen of riepen. Het is niet onopgemerkt voorbijgegaan."

  Carl Berteele ving Wout van Aert aan de finish op met een pakje (droge) koekjes als verjaardagscadeau. "Waarschijnlijk gemaakt bij De Beukelaer in Herentals", zegt de trotse Kempenzoon Van Aert.

   

  "Nu moet ik alleen nog een kok vinden die er koekjestaart van kan maken. Dat zou de max zijn. Dat hebben we vandaag ook wel verdiend, want we hebben genoeg calorieën verbrand. Het was een gecontroleerde rit, maar toch met een pittig einde."

   

  "Zelf hecht ik niet zoveel belang aan mijn verjaardag, maar het is toch niet onopgemerkt voorbijgegaan. Er waren verrassend veel supporters die iets hebben gezongen of geroepen."

   

  "Ik heb mijn verjaardag al 2 keer in Las Vegas gevierd en ook een keer met een cross. Dit is toch iets speciaals, deze zal bijblijven. Het zal nooit meer gebeuren, want de Tour zal niet in september blijven."

  "Ik voel mij meteen een jaar sterker"

  Voor een wielrenner is 26 jaar nog relatief jong. "Ik voelde mij vanochtend meteen een jaar sterker. Zo gaat dat", grapt Van Aert.

   

  Aan zelfvertrouwen heeft hij blijkbaar niets ingeboet, want als het over het WK gaat, zegt hij onomwonden: "Ik ga naar daar om te winnen."

   

  Maar eerst nog een paar dagen knallen in de Tour, te beginnen met de koninginnenrit morgen. "Ik hoop morgen op de meeting te horen dat mijn taak er voor de slotklim op zit en ik van het uitzicht kan genieten."