Groene trui Sam Bennett: "Was helemaal niet naar hier gekomen voor groen"

  Sam Bennett

  Sam Bennett

  Bij Bora mocht hij zijn eigen kans niet gaan en kijk: bij Deceuninck-Quick Step rijdt Sam Bennett in de groene trui rond. Dat had de Ier zelf ook niet verwacht, maar nu is hij er wel op gebrand om de puntentrui mee naar huis te nemen.

  Hij was naar de Tour gekomen om sprintzeges te boeken, maar op de tweede rustdag prijkt Sam Bennett ruim aan kop in het puntenklassement. "Dat had ik zelf ook niet verwacht. Ik was niet naar hier gekomen voor groen", vertelt de sprinter van Deceuninck-Quick Step.

   

  "Ik ging voor ritzeges en plots stond ik er goed voor in het puntenklassement. Groen was ineens een mooie kans. Nu wil ik proberen om de groene trui mee naar huis te nemen. Ik heb nu een mooie voorsprong, maar dat kan snel veranderen."

   

  Bennett zal vooral zijn ex-ploegmakker Peter Sagan in de gaten moeten houden. "Peter is een van de beste renners ter wereld. Hij is heel sterk. Hij wordt een moeilijke tegenstander de komende dagen. Het wordt nog een gevecht. Er komt wel wat bij kijken, ook mentaal. Maar de ploeg helpt me wel goed. Zij doen een geweldige job."

  Ik zit nu in een nieuwe positie en het klopt dat die groene trui voor een ander soort druk zorgt, maar ik heb het gevoel dat ik daar wel goed mee omga.

  Sam Bennett

  Hoe gaat Bennett met de druk om? "Het is zo belangrijk om mentaal sterk te blijven", weet de Ier. "Het kan zo snel gaan in de finale. Soms is het nog 5 km en voel je je benen niet meer en dan zit je plots voorin in de slotkilometer en zijn je benen toch ineens daar."

   

  "In de Tour is het altijd heel lang wachten, focus houden en blijven knokken. Ik zit nu in een nieuwe positie en het klopt dat die groene trui voor een ander soort druk zorgt, maar ik heb het gevoel dat ik daar wel goed mee omga. Je raakt het ook wel wat gewend."

   

  Heeft Bennett al aan de sprint op de Champs-Elysées gedacht? "Dat is wel de sprint waar je als kind naar kijkt, met die camera die zijdelings meeglijdt met de renners. Dat wordt cool. In Parijs kunnen sprinten in de groene trui is al geweldig op zich. Ik wil nu gewoon die groene trui winnen."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Nice - Nice156 kmKristoffKristoff
  2/>Nice - Nice185 kmAlaphilippeAlaphilippe
  3/>Nice - Sisteron198 kmEwanAlaphilippe
  4/>Sisteron - Orcieres-Merlette160.5 kmRoglicAlaphilippe
  5/>Gap - Privas183 kmvan AertYates
  6/>Le Teil - Mont Aigoual191 kmLutsenkoYates
  7/>Millau - Lavaur168 kmvan AertYates
  8/>Cazères - Loudenvielle141 kmPetersYates
  9/>Pau - Laruns153 kmPogacarRoglic
  10/>Le Château-d'Oléron - Saint-Martin-de-Ré168.5 kmBennettRoglic
  11/>Châtelaillon-Plage - Poitiers166.5 kmEwanRoglic
  12/>Chauvigny - Sarran218 kmHirschiRoglic
  13/>Châtel-Guyon - Pas de Peyrol191.5 kmMartínezRoglic
  14/>Clermont-Ferrand - Lyon194 kmKraghRoglic
  15/>Lyon - Col du Grand Colombier174.5 kmPogacarRoglic
  16/>La Tour-du-Pin - Côte 2000164 kmKämnaRoglic
  17/>Grenoble - Col de la Loze170 kmLópezRoglic
  18/>Méribel - La Roche-sur-Foron175 kmKwiatkowskiRoglic
  19/>Bourg-en-Bresse - Champagnole166.5 kmKraghRoglic
  20Lure - La Planche des Belles Filles36.2 kmPogacarPogacar
  21/>Mantes-la-Jolie - Parijs122 kmBennettPogacar