Rookie van het Jaar? Allemand sluit WNBA-seizoen af met straffe statistieken

Allemand speelde een fantastisch eerste seizoen in Amerika.

Julie Allemand mag tevreden terugblikken op haar eerste seizoen in de WNBA. Haar ploeg Indiana Fever wist zich niet te plaatsen voor de play-offs maar haar persoonlijke statistieken zijn indrukwekkend. Ze maakt gemiddeld 8 punten, 5 assists en 4 rebounds per match. Geen enkele rookie deed ooit beter. "Ik denk dat ik de voorbije drie maanden erg gegroeid ben", vertelt ze zelf.

Indiana Fever verloor vannacht zijn laatste wedstrijd van het seizoen met 98-86 tegen Minnesota. De play-offs zaten er al niet meer in voor de ploeg van Julie Allemand maar de Belgian Cat speelde zelf wel een uitstekend seizoen. 

 

Meer nog, met de combinatie van 8 punten, 5 assists en 4 rebounds per match doet ze iets wat geen enkele rookie haar ooit voordeed. Ze speelde ook alle 22 matchen. Allemand is een van drie genomineerden voor de titel van Rookie van het Jaar.

 

Toch is ze zelf niet 100 procent tevreden. Dat vertelde ze voor de laatste match. "Ik heb mijn team iets bijgebracht, maar het mocht nog meer zijn. Er waren veel wedstrijden waarin ik vond dat ik nog beter kon. Ik weet wat ik nog kan verbeteren. Dat wil ik bewijzen bij de Belgian Cats en in clubverband."

 

"Ik ben blij dat ik naar hier gekomen ben. Ik heb veel bijgeleerd en niet enkel op het terrein. Dat vind ik belangrijk. Ik denk dat ik de voorbije drie maanden enorm gegroeid ben. Ik ben natuurlijk wel een beetje teleurgesteld in het collectieve resultaat, want ons doel - de play-offs - hebben we niet bereikt."   

 

Julie Allemand keert morgen terug naar België om er een weekje vakantie te nemen. Daarna begint ze de voorbereiding bij Montpellier, haar nieuwe team in Frankrijk.

De indrukwekkende cijfers van Allemand:

Ze speelde afgelopen nacht haar laatste partij van het seizoen