Genk haalt Zwitsers toptalent dat met 1 assist 9 man in de wind zette

  Bastien Toma (21) is geboren in Sion en zette daar ook al zijn voetbalpassen, sinds 2008.

  Racing Genk heeft zich versterkt met de Zwitserse middenvelder Bastien Toma. De 21-jarige belofte-international tekende voor 4 jaar. De creatieve en polyvalente middenvelder moet de lijnen uitzetten in aanvallend opzicht. Hij komt over van FC Sion, waar hij in 2018 de wereldpers haalde met een geniale assist.

  Toma is geboren in Sion, zette in 2008 zijn eerste voetbalpasjes bij FC Sion en bleef daar tot nu. Hij debuteerde op zijn 18e in het eerste elftal. Hij werd nadien al snel aanvoerder en wordt intussen beschouwd als een van de grootste talenten van het Zwitserse voetbal.

   

  Sinds zijn debuut in de hoofdmacht van Sion in november 2017 kwam hij tot 91 officiële duels, waarin hij 10 keer scoorde en 12 assists gaf. (lees voort onder tweet)

  Toma gaat in 2018 viraal met assist die 9 (!) spelers in de wind zet

  Bij voetbalkenners zal Bastien Toma misschien een belletje doen rinkelen als de speler die in oktober 2018 de internationale voetbalpers haalde met een splijtende assist.

   

  In een duel met Xamax verschalkte de youngster met een geniale no-look-pass 9 tegenstanders, waarna zijn teammaat Lenjani kon scoren. De video van de assist ging viraal en werd in geen tijd meer dan 1 miljoen keer bekeken.

  Bekijk de wereldassist van Toma uit 2018:

  Drukke dag in Genk

  Het was al een drukke dag in de Luminus Arena. Eerder op de dag maakte Genk bekend dat Sébastien Dewaest voorlopig uit de A-kern wordt geweerd. De aanvoerder wil de club verlaten.

   

  Edon Zhegrova is dan weer terug in Genk, nadat zijn uitleenbeurt bij FC Basel was beëindigd. En Stephen Odey werd voor een seizoen gestald bij de Franse tweedeklasser Amiens.