Manager: "Jakobsen heeft tijd nodig, Groenewegen wordt nog steeds bedreigd"

  Martijn Berkhout, de manager van "de 2 beste sprinters ter wereld", in De Avondetappe.

  Vandaag is het weer sprinten geblazen in de Tour. Er worden daarbij nog altijd veel vragen gesteld bij de veiligheid van de parcours, ook in de Tirreno eerder deze week. 2 topsprinters zijn er vanmiddag niet bij: Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen, om een reden die iedereen kent. Hun manager is dezelfde. Hij vertelde gisteren in De Avondetappe hoe het met de 2 Nederlandse spurters gaat na de verschrikkelijke crash in de Ronde van Polen.

  Martijn Berkhout wordt in het NOS-wielerprogramma aangekondigd als de manager van "de 2 beste sprinters ter wereld". Maar hun seizoen stopte begin augustus abrupt, toen Groenewegen Jakobsen in de hekken reed bij een gevaarlijke sprintaankomst in Polen. Jakobsen, renner van Deceuninck-Quick Step, werd een tijd in kunstmatig coma gehouden. Hij vreesde zelf even voor zijn leven. Jumbo-Visma zette Groenewegen voorlopig op non-actief.

   

  Hoe gaat het nu met zijn 2 sprinters? Berkhout: "Fabio zit in een herstelfase: op dit moment zitten we op het punt dat we moeten afwachten of het lichaam kan herstellen, zodat hij weer topsporter kan worden. En topsprinter. Dat heeft tijd nodig. We kunnen alleen maar afwachten. De tijd moet het leren of hij kan terugkeren. Daar hopen we allemaal op."

  We zitten op dit moment op het punt dat we moeten afwachten of het lichaam van Jakobsen kan herstellen, zodat hij weer topsporter kan worden. En topsprinter.

  Manager Martijn Berkhout.

  "Groenewegen wordt nog steeds bedreigd op sociale media"

  Het herstel van Groenewegen is een ander verhaal, vooral mentaal. Groenewegen kreeg veel kritiek over zich heen, uit de wielerwereld, maar ook via sociale media. De Nederlander uitte zijn spijt en deed geëmotioneerd zijn verhaal. 

   

  Berkhout: "Dylan zit in een mentaal traject waar hij uit moet komen. Hij heeft ontzettend veel voor de kiezen gekregen, ook qua sociale media. Wat er allemaal op hem af is gekomen, dat hebben we nog nooit gezien in de wielrennerij."

   

  De wielermanager beweert dat de teammaat van Wout van Aert nog steeds bedreigd wordt via sociale media: "Zeker, en dat gaat eigenlijk nog altijd door. Het is niet zo dat hij zich heel prettig voelt, nee. Hij leeft met de consequenties."

   

  "Ik moet wel zeggen dat beide renners heel goed worden bijgestaan door hun ploeg. Met z'n allen proberen we ervoor te zorgen dat die 2 ooit weer tegen elkaar kunnen sprinten", aldus de manager.

  Beide renners worden heel goed bijgestaan door hun ploeg. Met z'n allen proberen we ervoor te zorgen dat die 2 ooit weer tegen elkaar kunnen sprinten.

  Manager Martijn Berkhout.