Officieel: Timothy Castagne trekt naar Tielemans en Praet bij Leicester City

  Timothy Castagne speelde 3 seizoenen bij Atalanta.

  Het circuleerde al een tijdje in de wandelgangen, nu is het ook officieel. Timothy Castagne (24) verlaat Atalanta Bergamo en trekt naar de Premier League. Bij Leicester City vindt hij er collega-Rode Duivels Youri Tielemans en Dennis Praet terug.

  Timothy Castagne speelde de afgelopen 3 seizoenen in de Serie A voor Atalanta en tekende een contract voor 5 jaar bij Leicester. Na de interlandperiode zal Castagne aansluiten bij zijn nieuwe teamgenoten.

   

  Castagne werd in 2017 weggeplukt door Atalanta bij Racing Genk. Bij de Italiaanse club ontbolsterde hij helemaal. In het seizoen 2018-19 eindigde Atalanta op de derde plaats in de Serie A, waardoor het zich voor het eerst kwalificeerde voor de Champions League.

   

  Op het kampioenenbal schopte de verrassing van het toernooi het tot in de kwartfinales, waarin PSG met 2-1 te sterk was na een dolle slotfase. Afgelopen seizoen eindigde Atalanta opnieuw op de derde plaats in de Serie A. Castagne trad het voorbije seizoen aan in 35 wedstrijden.

   

  Bij Leicester City vindt Castagne zijn collega-Rode Duivels Youri Tielemans en Dennis Praet terug. Met Ndidi vindt Castagne ook een voormalig ploeggenoot bij KRC Genk terug.